Newsroom

Newsroom

Εισβολή: Τουρκικά άρματα μάχης μπήκαν στη Συρία (ΦΩΤΟ)

Τα σύνορα με τη Συρία διέσχισαν τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα του Τουρκικού στρατού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν το το CNN Turk και το Πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού έχει την ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη".

57bd61961dc5243b738b46d6

Μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που ενισχύονται από τα τουρκικά τεθωρακισμένα κατέλαβαν 4 χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Τζαραμπλούς, στην μάχη για την οποία έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί 46 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε την εισβολή των τουρκικών μονάδων χαρακτηρίζοντάς την ως καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως: «Είπαμε «είναι καιρός να σταματήσει αυτό» και αρχίσαμε την επιχείρηση Τζαραμπλούς στις 4 τα ξημερώματα.

Τουλάχιστον 10 τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού χτυπούν με τα πυροβόλα τους, στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην Τζαραμπλούς σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο η επιχείρηση θα στοχεύσει και τους Κούρδους…

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) πρέπει να αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη, προειδοποιεί ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές, αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν έφθασε στην Άγκυρα στο πλαίσιο μιας περιφερειακής περιοδείας, και ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχείρηση στη Συρία, σε συντονισμό με τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη συνέχεια με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα των συνομιλιών τους την κρίση στη Συρία.

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην τουρκική επιχείρηση στην Συρία, δήλωσε αξιωματούχος που συνοδεύει τον Μπάιντεν στην Τουρκία.

Σχεδόν 30 πολίτες σκοτώθηκαν και 3.000 αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τζαραμπλούς, σύμφωνα με τοπικές κουρδικές αρχές





Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…