Newsroom

Newsroom

Εισβολή της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας – Ένταση και φωνές (εικόνες)

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

5a1eae231dc524ef408b456b

Μια ομάδα περίπου 200 ατόμων εισέβαλε στην είσοδο του υπουργείου ωστόσο, βρήκε αντίσταση από μια ομάδα ΜΑΤ. Τότε προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποια σπρωξίματα και φωνές.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζητούσαν συνάντηση με στέλεχος του υπουργείου. Τελικά, οι συνδικαλιστές ενημερώθηκαν ότι αντιπροσωπεία τους μπορεί να περάσει για να συναντήσει στέλεχος του υπουργείου και έτσι τα πνεύματα ηρέμησαν. 


Στάση εργασίας από την ΠΟΕΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ είχε κηρύξει για σήμερα (11:00 με 15:00) παναττική στάση εργασίας για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και 24ωρη πανελλαδική απεργία για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν και συγκέντρωση στις έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως 10.000 και πλέον υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις στα νοσοκομεία, στις άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ και στην Πρόνοια, είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

«Είναι αβέβαιη η δουλειά τους, καθ’ ότι η κυβέρνηση επιμένει να συντηρεί την ομηρία τους για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν τους νομιμοποίησε, αλλά ανανέωσε τις συμβάσεις τους έως 31.12.2018 για να βρίσκονται σε εξάρτηση από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κατασκευάζει ως εχθρό το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους δικαστές για να κρύψει τις μεθοδεύσεις της» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της. Εκτιμά, δε, πως τα νοσοκομεία χωρίς τους συμβασιούχους θα καταρρεύσουν.

Eπίσης, σήμερα, η της ΑΔΕΔΥ έκανε παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.





Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…