Εισβολέας

Εισβολέας για Χρυσή Αυγή: Είναι υμνητές του Χίτλερ, δεν τους είναι τίποτα μια μαχαιριά στο στήθος  

Ο δημοφιλής ράπερ Εισβολέας (Ηλίας Παπανικολός) στέλνει αντιφασιστικό μήνυμα μέσα από το αφιέρωμα του koutipandoras.gr πριν από την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

1827653 1

Είναι μια εγκληματική οργάνωση που από τη δεκαετία του ‘90 που τους θυμάμαι στην Κυψέλη, χτυπούσαν κόσμο.

Έχω πέσει θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες το 1998, πηγαίνοντας σε ένα μαγαζί. Ήταν 15 άτομα και με κοπανούσαν. Γιατί φορούσα φαρδιά, γιατί ήμουν και καλά το αμερικανάκι που ασπάζεται μια «ξενική» κατάσταση και γιατί κάναμε παρέα με όλους τους αλλοδαπούς. Πήγα στο νοσοκομείο, μαύρος.

Η Κυψέλη ήταν το μέρος που αράζαμε. Συχνάζαμε σ’ ένα μαγαζί που έπαιζε χιπ χοπ και ήμαστε όλοι παρέα. Αλβανοί, Ρώσοι, Πολωνοί, Νιγηριανοί. 

Το θέμα είναι, ο κόσμος που ψήφισε απερίσκεπτα, αυτό πρέπει να μας τρομάζει. Το χέρι του χρυσαυγίτη που έχει μαχαιρώσει παιδιά και μετανάστες, που τραμπουκίζει μικροπωλητές. 

Έχουμε να κάνουμε με ναζιστές. Είναι υμνητές του Χίτλερ, του μεγαλύτερου δολοφόνου στην ιστορία. Οραματίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης με καμένους αλλοδαπούς, δεν τους είναι τίποτα μια μαχαιριά στο στήθος. Οραματίζονται φρικαλεότητες και τους βάζουμε στη Βουλή, αυτό είναι τρομακτικό. 

Επίσης, ο κόσμος ψηφίζοντας τους χρυσαυγίτες τους δίνει πρόσβαση σε χρήματα και άπειρες δυνατότητες χωρίς να έχει πάρει μυρωδιά πόση δύναμη τους δίνει. 

Αν τους αγνοήσεις και μείνουν είκοσι άτομα, μπορεί να σπάσουν κιόλας. Το να τους δίνεις βήμα, να τους βάζεις στη Βουλή, να τους κάνεις ένα μεγάλο κόμμα, τους ευνοεί στο να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο. Δεν έχουν καμία θέση πουθενά, ούτε στη δημοκρατία, ούτε στη Βουλή. Είναι λερναία ύδρα. Αν κόψεις ένα κεφάλι, βγαίνει άλλο. 

Όλο αυτό, δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, θέλει μόρφωση. Για να μην είσαι φασίστας και ξενοφοβικός, η καλύτερη λύση είναι τα ταξίδια και το διάβασμα. Αντί για φυλακή, να βάζεις τους φασίστες να διαβάζουν και να κάνουν ταξίδια. Σαν μετανάστες, χωρίς λεφτά. Ένα μήνα φτωχός. Πώς θα νιώσεις να σε κοιτάζουν έτσι οι Σουηδοί ή οι Γάλλοι; Να νιώσεις μετανάστης και κυνηγημένος. 

Ο ρατσισμός δεν ταιριάζει στο χιπ – χοπ. Γεννήθηκε στα γκέτο που παρτάρανε μαύροι. Οπότε το να προωθείς τον ρατσισμό μέσα από αυτή τη μουσική, είναι λίγο περίεργο. Είναι δύσκολο. Είμαστε όλοι άνθρωποι, στις φλέβες μας ρέει κόκκινο αίμα. Δεν είμαστε ούτε τσουβάλια, ούτε λεφτά.

Τον Παύλο Φύσσα, τον ήξερα, δεν κάναμε πολύ παρέα, αλλά συμπαθιόμασταν. Κάθε φορά που βρισκόμασταν το χαμόγελο ήταν ως τ’ αυτιά. Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί και ήταν στοχευμένο αυτό που έγινε. Ήξεραν σε ποιον πηγαίνουν. Γι’ αυτό και πρέπει να λάβουν υπόψη τους, τα τηλεφωνήματα που έπεσαν εκείνες τις ώρες, το τι έγινε.
Αν έρθει το χειρότερο σενάριο, θα υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να ξαναγίνουν τα Δεκεμβριανά. Όχι μεγάλος περίπατος, θα γίνει θεϊκός περίπατος. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…