Είσαστε λαμόγια και σαλίγκαροι

Ξεφτιλισμένοι, άθλιοι, σαλίγκαροι, λαμόγια. Και τώρα που τελειώσαμε με τα επίθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε το μέγεθος της κορεκτίλας και του υποκριτικού καθωσπρεπισμού σας, ας πάμε στην ουσία.

Πολάκης 2

Μια από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, φαίνεται να είναι πίσω από τη χρηματοδότηση της συζύγου του ανθρώπου που θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Η  Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εξασφάλισε 800.000 ευρώ για την εταιρεία της μέσα από  μια ανώνυμη κατάθεση. Γιατί ένας επιχειρηματίας και μάλιστα από τους μεγαλύτερους στη χώρα να δίνει κρυφά και όχι ως φανερός επενδυτής λεφτά σε μια πολιτική οικογένεια; Τι περιμένει ως ανταπόδοση; Ασυλία, δουλειές, εύνοια;  Αν όχι ας βγει και ας υπερασπιστεί την επένδυσή του. Διαφορετικά ας καταργήσουμε και το πόθεν έσχες και τους νόμους περί χρηματοδότησης των πολιτικών και όλες τις επιφάσεις της Δημοκρατίας. Ας κάνουμε την παραδοχή πως το χρήμα κυβερνά και ας καθιερώσουμε ένα life style μαύρης τσάντας για τα πρωινάδικα όπου θα σχολιάζεται ποιος εξαγόρασε ποιόν και με πόσο κομψό τρόπο.

Η ίδια εταιρεία του εφοπλιστή, έδωσε μέσω κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα UBS, 1,8 εκατομμύρια ευρώ στον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Τάσο Καραμήτσο. Με τον ίδιο τρόπο ντροπής για την επένδυση. Ανοίξανε τα συρτάρια και οι λογαριασμοί και απλώς έτρεξε χρήμα. Η εφημερίδα του συγκεκριμένου εκδότη, έχει 33 εκατομμύρια δάνεια (προκλήθηκαν όταν πήραν δάνειο οι εκδότες Τριανταφυλλόπουλος, Αναστασιάδης και Καραμήτσος για να πληρώσουν τον εαυτό τους), 6 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο και 28 εκατομμύρια άμεσες απαιτήσεις από τρίτους. Και ενώ πρέπει να κλείσει, η τράπεζα την κρατάει στον αναπνευστήρα μέχρι να γίνουν εκλογές και συμβεί αυτό που θέλουν και η Μαρέβα και ο Μητσοτάκης και προφανώς και ο επιχειρηματίας.

Αυτή λοιπόν η εφημερίδα που βαρύνεται με πλείστα όσα που όλοι γνωρίζουν, «αποκαλύπτει» την δανειοδότηση του Πολάκη, με δάνεια που (οποία επιτυχία) διαφημίζει η ίδια η Τράπεζα στο site της. Μετά την αποκάλυψη, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, μαθητής του Γιάννου Παπαντωνίου, έμμισθος σύμβουλος της Novartis και εμπλεκόμενος στο ομώνυμο σκάνδαλο, καλεί  σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο Πολάκη. Ο άνθρωπος που δήλωσε στο πόθεν έσχες του πως έκανε πισίνα 100 τετραγωνικών στη Σύρο με 4.500 ευρώ αναζητά το σκάνδαλο. Φυσικά και δεν αναζητά σκάνδαλο αλλά επισημοποιεί με την παρέμβασή του τις υπόνοιες πως υπάρχει. Γιατί την ώρα που κάποιος θα βγει και θα πει μα τι σόι σκάνδαλο είναι αυτό του Πολάκη και πώς μιλάνε αυτοί που χρωστάνε και για τον Κήρυκα Χανίων και για τα θαλλασοδάνεια των κομμάτων τους , η απάντηση θα είναι «κάνει έρευνα η ΤτΕ».

Μπορώ να συνεχίσω επί ώρες για να περιγράφω τι έκαναν και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και όλο τους το σόι τα χρόνια που καταδυναστεύουν την Ελλάδα. Οι σελίδες του Documento είναι γεμάτες από τα έργα και τις ημέρες τους, από τον κυνισμό και την υποκρισία τους. Το θέμα δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι οι δημοσιογράφοι που δεν είδαν τη χρηματοδότηση της Μαρέβας, ούτε αναρωτήθηκαν για την ευχέρεια του μεροκαματιάρη Τάσου Καραμήτσου όπως δεν αναρωτήθηκαν πριν από μερικές μέρες πώς γίνεται ο Μαρινάκης να τα «χώνει» στη ΝΔ. Θυμήθηκαν όμως πως ο Πολάκης καπνίζει και βρίζει, πράγμα που δεν αντέχει ο οργανισμός τους έτσι καλομαθημένος και καλοταισμένος που είναι . Για να μην τους φέρω λοιπόν σε δύσκολη θέση λέω απλώς «ξεφτυλισμένοι, άθλιοι, σαλίγκαροι, λαμόγια». Να έχουνε να λένε για τους τρόπους και τις λέξεις μην  χρειαστεί να πουν για την πραγματικότητα που περιγράφουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…