Newsroom

Newsroom

Εισαγγελική πρόταση: Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

«Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν».

zak 257677

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε σήμερα (30/05) με πρότασή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου Στ. Κωσταρέλος.

Ο Στ. Κωσταρέλος με πρότασή του προς το δικαστήριο ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, όπως και πρωτόδικα για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας επικαλέστηκε το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας και άλλα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία και έκανε λόγο για “σκηνικό λιντσαρίσματος” σε βάρος του θύματος.

Στη σύντομη αγόρευσή του απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα. Σημείωσε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο. Υπογράμμισε πως δεν είχε μπει για να κλέψει και ότι οι δυο κατηγορούμενοι βρίσκονταν έξω από το κοσμηματοπωλείο και ασφαλείς και άρα δεν κινδύνευαν.

Απόσπασμα από την εισαγγελική πρόταση:

«Οι κατηγορούμενοι στην προκειμένη περίπτωση αν και γνώριζαν ότι τα πολύ δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι του θανόντος με κλωτσιές τη στιγμή που αυτός διέφευγε αιμορραγώντας από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας μπορούσαν να έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του παθόντα, ενόψει της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας που διέθεταν είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν την επέλευση του βαρύτερου αποτελέσματος του θανάτου από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου.
Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν. Βρισκόντουσαν ασφαλείς στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος ανάμεσα σε κόσμο, και κάποιοι τους φώναζαν ότι θα τον σκοτώσουν. Ο Κωστόπουλος ήταν μέσα στο κατάστημα σε κατάσταση πανικού και προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί αιμορραγώντας. Αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος της βιτρίνας και τον τράβηξαν έξω. Είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία».

Η δίκη συνεχίζεται στις 4 Ιουνίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα και ο Μητσοτάκης σπίτι για μπάρμπεκιου – Αναζωπυρώνεται η κόντρα με Μαρινάκη;

Τσίπρας, Ρουσόπουλος και Παπανδρέου είδαν την κατάκτηση του Conference σε μπυραρία στο Όσλο (photos)

Πουλόπουλος κατά Λαζόπουλου: «Είναι φρικτό αυτό το πράγμα» – Το σκετς με Κασσελάκη και Τάιλερ (video)

Ολυμπιακός: Χτύπησε κόκκινο η τηλεθέαση με το κόκκινο θρίαμβο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…