Eίσαι μικρός και δεν χωράς τον αναστεναγμό μου

Δύο κοινωνίες, δύο νοοτροπίες, δύο πλευρές - Μια κυβέρνηση που όχι μόνο αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε για την ειρήνευση, αλλά προέβη και σε βολική χρησιμοθηρία.

277343155 687547789352415 792891578378550409 n

«Θα μιλήσω όμως ακριβώς γι’ αυτό. Για το ηθικό έλλειμμα της Δεξιάς. Όχι, γενικά, αλλά της εγχώριας Δεξιάς. Αυτού του εσμού λοβοτομημένων και συναισθηματικά ακρωτηριασμένων, που με αφορμή μια συναυλία για την ειρήνη βγήκε να παίξει τα πολιτικά της ρέστα, ζητώντας πιστοποιητικά φιλειρηνισμού, φρονήματων, αντιπουτινισμού. Κάνοντας τον πόλεμο ευκαιρία για να επιτεθεί στην «άλλη πλευρά», τη «λάθος». 

Ε! λοιπόν το μόνο που κατάφερε τελικά, ήταν να καταδείξει την τεράστια διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν την ελευθερία και την ειρήνη πανανθρώπινο δικαίωμα και την αλληλεγγύη υποχρέωση, και σε αυτούς που θεωρούν την ελευθερία ατομικό κτήμα ή εθνικό δικαίωμα και την αλληλεγγύη ευκαιρία. Και αυτή η διαφορά είναι μαζί και ιδεολογική και οντολογική και ανθρώπινη στη βάση της. Είναι αυτό το «είσαι μικρός και δε χωράς τον αναστεναγμό μου». Αυτά τα μεστά λόγια ανήκουν στον Χ.Χ., έναν από χιλιάδες πολίτες που στήριξε τη συναυλία ειρήνης κι αλληλεγγύης προς ένα λαό που βιώνει τον θάνατο με όλους τους τρόπους. 

Δύο κοινωνίες, δύο νοοτροπίες, δύο πλευρές

Μια ζωή, με αυτονόητο τρόπο, βαδίζαμε στους δρόμους της αλληλεγγύης. Χιλιόμετρα βαδίσαμε όταν βομβαρδιζόταν η Γιουγκοσλαβία, για το Ιράκ, το Σεράγιεβο, την Παλαιστίνη, το μαχόμενο Κομπάνι…Απέναντι σε όλα αυτά, η δεξιά πλειοψηφία, παραδομένη στη μακαριότητα της ήσσονος προσπάθειας, δεν ένιωσαν ποτέ το ηθικό καθήκον για μια όποια έμπρακτη αλληλοβοήθεια. Δεν φώναξε ποτέ για τίποτα, για κανέναν καταπιεστή, για καμία επέμβαση. Δεν ήταν αλληλέγγυα με κανέναν πληττόμενο, με κανέναν πρόσφυγα. Και φυσικά ουδέποτε είχε σκορδοκαΐλα για την πολιτική ορθότητα των συνθημάτων μας.

Και βγήκε τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλος ο συρφετό της, να κάνουν υποδείξεις με ψευδεπίγραφο κύρος για το τι είναι ανθρωπισμός και τι αλληλεγγύη. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε για την ειρήνευση, αλλά προέβη και σε βολική χρησιμοθηρία. Αντί να οργανώσει μία δική της εκδήλωση, διοργάνωσε μία πόλωση που δεν είχε καμία σχέση με τον πόλεμο, αλλά με τις επερχόμενες εκλογές. Καλά πήγε και αυτό…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…