Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί δωροδοκίας βουλευτών για υπερψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες Σκουρλέτη για σχεδιαζόμενη «εξαγορά» βουλευτών, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας για…

goutzamani 0

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες Σκουρλέτη για σχεδιαζόμενη «εξαγορά» βουλευτών, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε  η Εισαγγελέας του Αρείου, Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις δηλώσεις  του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών για  την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή  επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία». Ο κ.Σκουρλέτης ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…