Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί δωροδοκίας βουλευτών για υπερψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας

cover
NewsRoom 13/10/2014 | 18:16

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες Σκουρλέτη για σχεδιαζόμενη «εξαγορά» βουλευτών, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε  η Εισαγγελέας του Αρείου, Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις δηλώσεις  του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών για  την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή  επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία». Ο κ.Σκουρλέτης ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».