Εισαγγελική παρέμβαση κατά «καταληψιών» μαθητών – Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολεία, μαθητές και καταλήψεις στο στόχαστρο της νέας κανονικότητας

mathites

Οι μαθητικές αντιδράσεις είναι το νέο θύμα της επιβολής του κυβερνητικού δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διέταξε τον άμεσο σχηματισμό δικογραφιών για το αδίκημα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας σε βάρος όσων προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Η δήθεν «κανονικότητα» της ΝΔ ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά σ’ ένα σχολείο, γυμνάσιο συγκεκριμένα, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν «εισαγγελικοί λειτουργοί, στελέχη της αστυνομίας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φαίνεται πως κινητοποιούνται κατά μαθητών της περιοχής, με αφορμή την μονοήμερη κατάληψη-διαμαρτυρία που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας».

Μάλιστα, επικαλούνται και σχετικό έγγραφο στο οποίο η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διέταξε τον άμεσο σχηματισμό δικογραφιών για το αδίκημα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας σε βάρος όσων προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ η διαταγή, φέρεται να απεστάλη πριν καν οι μαθητές του εν λόγω σχολείου προχωρήσουν στην κατάληψη.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «οι διαδικασίες που δρομολογούνται κατά των μαθητών, κάθε άλλο παρά προάγουν το κράτος δικαίου, πόσο μάλλον τις αρχές μιας σύγχρονης αντίληψης περί παιδείας. Αντίθετα, η δίωξη λαμβάνει χαρακτήρα πειθάρχησης συνειδήσεων, απέναντι σε ανήλικους μαθητές που διεκδικούν την αυτονόητη υλική και εκπαιδευτική στήριξη στην σχολική τους καθημερινότητα».

Τέλος, ζητούν από όσους ευθύνονται για την σύνταξη δικογραφίας «να την διακόψουν και να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση «για να αποκατασταθεί η σχολική ηρεμία, ν’ αποκλιμακωθεί η άσκοπη ένταση που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη σχολική κοινότητα».

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Μπακογιάννη 1

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα Τέμπη, πως «κανένας δεν…

Μανώλης Μαυρομάτης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

profile player 960x540 27

Μανώλης Μαυρομάτης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Δυστυχώς, τα καλά νέα που περιμέναμε να ακούσουμε για την κατάσταση του Μανώλη Μαυρομάτη δεν…