Εισαγγελική παρέμβαση για «μεμονωμένες ομάδες» μετά την κυβερνητική αφωνία και την ανοχή των ΜΑΤ

Παθητικοί θεατές οι δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ το ΕΠΑ.Λ μετατράπηκε σε ορμητήριο - Αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση μετά την κυβερνητική αφωνία - Μεμονωμένες ομάδες βλέπει το Υπουργείο

5386950

Ενώ οι χρυσαυγίτες μαθητές μετέτρεψαν σε ορμητήριο το ΕΠΑ.Λ Σταυρούπολης εξαπολύοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επίθεση σε αντιφασίστες φοιτητές και φοιτήτριες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, η αστυνομία παρακολουθούσε εντελώς ανενόχλητη τις επιθέσεις που εξαπέλυαν οι μαθητές με ύβρεις, ναζιστικά συνθήματα, μπουκάλια, κρότου λάμψης ακόμα και με μολότοφ.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ υπέδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ύποπτη ανοχή και παρέμειναν παθητικοί θεατές, οι καθηγητές καλούσαν σε άμεση εκκένωση του σχολείου ζητώντας να συνεχιστούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση -όπως και το ΚΙΝΑΛ- δεν βρήκε εδώ και δυο μέρες μισή κουβέντα να πει ώστε να σχολιάσει τις αποτρόπαιες και φασιστικές επιθέσεις των μαθητών που έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν ακόμα και μια συμμαθήτριά τους επειδή ήταν μέλος 15μελους.

Εισαγγελική παρέμβαση και νέο σόου Θεοδωρικάκου

Και ενώ η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ δεν αντέδρασαν μπροστά στο όργιο της φασιστικής επίθεσης των μαθητών, μόλις δυο εικοσιτετράωρα μετά η Νίκη Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση του Εισσαγελέα  για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως σημείωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας βλέπει μεμονωμένες ομάδες πίσω από τις φασιστικές επιθέσεις, υπενθυμίζεται ότι χθες η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριξης των μαθητών, παράλληλα υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τους μαθητές να χαιρετάνε ναζιστικά, να φωνάζουν συνθήματα αντίστοιχης ιδεολογικής προέλευσης, ενώ σύμφωνα και με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ3, μαθητής κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλή από συμμαθητή του επειδή δεν στηρίζει την Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, με ένα νέο Tweet ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος υποσχέθηκε περισσότερη ασφάλεια στους κάτοικους της Ελλάδας ανακοινώνοντας την πρόσληψη επιπλέον 1026 αστυνομικών. Όπως σημείωσε ο ίδιος: «1026 νέοι αστυνομικοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 100 περισσότερες στελεχωμένες νυχτερινές περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας»

 

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων μετά το άκουσμα της απόφασης – «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων μετά το άκουσμα της απόφασης – «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…