Εισαγγελική έρευνα για victim blaming δικηγόρου στην 24χρονη

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την καταγγελία 24χρονης ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο του ανθρώπου που κατονόμασε ως βιαστή της.

92f96ded 2d0f 46f2 8253 1844066f0efd

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ότι ο δικηγόρος, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου κατηγορούμενου, της επιτέθηκε φραστικά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή  για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας από πλευράς του δικηγόρου, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει. Για κατάθεση θα κληθεί και η 24χρονη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα o ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του δικηγόρου, τονίζοντας ότι ως μέλος του κόμματος «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για victim blaming».

Η καταγγελία της 24χρονης

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω. Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται», είπε η 24χρονη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ειδησεογραφικό site.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…

Πειραιάς – Απόπειρα δολοφονίας : Η στιγμή που η 16χρονη επιτίθεται με μαχαίρι στη 19χρονη (video)

peiraias epithesi

Πειραιάς – Απόπειρα δολοφονίας : Η στιγμή που η 16χρονη επιτίθεται με μαχαίρι στη 19χρονη (video)

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μπροστά στην επίθεση βρισκόταν και ο φίλος της…