Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους τροφίμων από κορονοϊό στο Δρομοκαΐτειο

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «είναι μέχρι τώρα έξι νεκροί και πέντε ακόμη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς».

NewsRoom 20/04/2021 | 13:32

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε την Τρίτη πως αναγκάστηκε να προσφύγει στον εισαγγελέα, μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού, τα οποία διαπιστώθηκαν στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και ειδικότερα έπειτα από τους θανάτους συνολικά έξι τροφίμων που ορισμένοι μάλιστα από αυτούς είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί κατά της Covid 19.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, «είναι μέχρι τώρα έξι νεκροί και πέντε ακόμη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Ακόμη τρεις από τους νεκρούς ασθενείς από κορονοϊό είχαν εμβολιασθεί. Τη δεύτερη δόση την έκαναν τρεις ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Ήδη ο εισαγγελέας διέταξε και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, αξιολογώντας ως πολύ σοβαρή την υπόθεση. Κλήθηκα ήδη και κατέθεσα στον ανακριτή ως πρόεδρος του Σωματείου. Ζήτησα την άμεση μεταφορά των ασθενών με κορονοϊό από το Δρομοκαΐτειο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή νοσηλεία. Ταυτόχρονα κατέθεσα στον ανακριτή ότι δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός». 

Και τόνισε πως «Στόχος της προσφυγής μας στη δικαιοσύνη είναι να προστατεύσουμε τους ασθενείς. Να σταματήσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ».

Καταληκτικά ο κ. Γιαννάκος συνέστησε προσοχή και τονίζοντας πως «ακόμη και οι εμβολιασμένοι, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να φοράμε διπλή μάσκα. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω».