Εισαγγελική έρευνα για τον χουλιγκάνο… MATατζή που έσπασε βιτρίνα καταστήματος στα Εξάρχεια

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται με βάση το υλικό που συνέλεξε η ασφάλεια, μεταξύ των οποίων και βίντεο, που δείχνει  αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει την τζαμαρία της πόρτας καταστήματος στα Εξάρχεια, όταν οι πολίτες δεν τον άφηναν να μπει μέσα.

5410742 1

Την ώρα που η ΓΑΔΑ με μια «χαλαρή» ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι θα ερευνήσει τα πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
 Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που φαίνεται αστυνομικός των ΜΑΤ να σπάει τη τζαμαρία της πόρτας του καταστήματος όταν οι πολίτες δεν τον άφηναν να μπει μέσα. Ακριβώς πίσω από την τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες

Σάλος από τη στάση του αστυνομικού

Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από νωρίς σήμερα το πρωί τραβήχτηκε χθες το απόγευμα, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν σε ένα άγριο κρεσέντο βίας και δείχνει ξεκάθαρα άνδρα των ΜΑΤ να σπάει τη τζαμαρία καταστήματος, στο οποίο βρίσκονταν μέσα πολίτες.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, φέρεται να κοιτάει στον δρόμο προτού προβεί στη βίαιη ενέργεια ώστε να βεβαιωθεί ότι.. δεν τον παρακολουθεί κανείς. 

Από τα σπασμένα γυαλιά τραυματίστηκε στο χέρι μια γυναίκα, ενώ οι πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα του φώναζαν να σταματήσει.

Μια γυναίκα του είπε «είσαι τρελός», με τον αστυνομικό να απαντά προκλητικά «ναι είμαι τρελός».

 

 

Διοικητική διερεύνηση και για τα χτυπήματα σε Απατζίδη

Νωρίτερα το μεσημέρι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια λιτή ανακοίνωση, υπόσχεται να… εξετάσει τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Η ΓΑΔΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας. Επιπρόσθτα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτός από το βίντεο με τον άντρα των ΜΑΤ, θα διερευνηθεί και η καταγγελία της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…