Newsroom

Newsroom

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας προκάλεσε η δημοσίευση στο left.gr φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά…

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας προκάλεσε η δημοσίευση στο left.gr φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων της περασμένης Τρίτης.

Η δημοσίευση έγινε όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αποτρέψουν τις προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τους δείξουν τα στοιχεία τους.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δενδια και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Δένδια να κάνει λόγο για αντιποίηση αρχής και για αποκάλυψη στο διαδίκτυο φωτογραφιών αστυνομικών.

Ωστόσο οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι οτι ζήτησαν τα στοιχεία των αστυνομικών προσπαθώντας να αποτρέψουν προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών και αναφέρθηκαν στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών ιερόδουλων καθώς επίσης και συλληφθέντων από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ. Παναγιώτα Φάκου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων των αστυνομικών από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους.