Newsroom

Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες εκπόρνευσης ανηλίκων προσφύγων σε Ελληνικό και Ειδομένη

H αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αντέδρασε στα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου Αττικής Ανδρέα Κονδύλη, ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά.

574359bb1dc524473d8b4840

Η κ. Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα εν λόγω δημοσιεύματα, ενώ διαβίβασε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η οποία είναι αρμόδια για τους ανηλίκους, διαβίβασε στις δύο εισαγγελικές αρχές τα δημοσιεύματα για να διατάξουν κατά την κρίση τους τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

(Διαβάστε σχετικά: Εκπόρνευση παιδιών στο κέντρο προσφύγων του Ελληνικού καταγγέλλει ο δήμαρχος Αλίμου)

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κονδύλης έχει καταγγείλει ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος σε έναν παράδρομο, εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους».

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ομάδες δρουν στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, αναπτύσσοντας εμπόριο «λευκής σαρκός» στα οποία συμμετέχουν και ανήλικα κορίτσια.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.