Εισαγγελική έρευνα για υπεξαιρέσεις φαρμάκων στο "Θεαγένειο"

Ανώνυμες επιστολές και καταγγελίες για το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, σχετικά με φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία προμηθεύεται το νοσοκομείο για τις ανάγκες των ασθενών του, μέρος των οποίων καταλήγει στο εξωτερικό.

575866571dc524f87a8b4c64

Στις επίμαχες επιστολές «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, τα οποία -στη συνέχεια- φέρονται να εξάγουν έναντι αμοιβής σε γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί, ενώ ως χώρα προορισμός των φαρμάκων πιθανολογείται η Βουλγαρία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…