Newsroom

Newsroom

Εισαγγελέας ζητά έρευνα για αποζημίωση δύο εκατ. ευρώ σε κατασκευάστρια εταιρεία για οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ερευνά το έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ-16, στη συμβολή της εσωτερικής περιφερειακής οδού με την…

dromoi

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ερευνά το έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ-16, στη συμβολή της εσωτερικής περιφερειακής οδού με την ΠΑΘΕ, στην περιοχή Λαχαναγορά στη Θεσσαλονίκη, μετά από εντολή του εισαγγελέα διαφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες δόθηκε αποζημίωση ύψους δύο εκατ. ευρώ στην κατασκευάστρια εταιρία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λόγω καθυστέρησης στην έναρξη εκτέλεσης του έργου.

Η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 89,5 εκατ. ευρώ, καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς δύο ιδιώτες καταπάτησαν εκτάσεις, που είχαν απαλλοτριωθεί από το 1974, στήνοντας εκεί τις επιχειρήσεις τους. Έτσι η κατασκευάστρια ζήτησε τη λύση της σύμβασης και την καταβολή αποζημίωσης, που αντιστοιχούσε στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2012. Η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας ενέκρινε την αποζημίωση, που έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ.

Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι η απιστία σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και η κοινή απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…