Εισαγγελέας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Μη πειστικές οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του»

«Πρόκειται για βιωματικές αφηγήσεις και όχι για φανταστικά γεγονότα που επιβεβαιώνονται και από τις καταθέσεις τρίτων προσώπων»

filippidis

Κόλαφος όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τους μάρτυρες του είναι η εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τρία κακουργήματα.

Αντίθετα σε ότι αφορά τα τρία θύματα του και τους μάρτυρες που επικαλέστηκαν προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους η εισαγγελική λειτουργός Ευθυμία Στάμου, στην εισήγηση της προς το δικαστικό συμβούλιο, που θα λάβει την οριστική απόφαση, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι :

«Πρόκειται για βιωματικές αφηγήσεις και όχι για φανταστικά γεγονότα που επιβεβαιώνονται και από τις καταθέσεις τρίτων προσώπων».  Για παράδειγμα :

«Ο μάρτυρας Π.Κ. επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε η παθούσα Α.Μ. , η οποία του είχε αποκαλύψει κατά τον χρόνο που είχαν λάβει χώρα , ήτοι σε άμεση χρονική απόσταση από το   συμβάν λόγω της φιλικής σχέσης τους .Η βασιμότητα των γεγονότων που κατέθεσε η  παθούσα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εντός του χρονικού διαστήματος που η ίδια αναφέρει ότι τελέστηκε σε βάρος της η αξιόποινη πράξη του βιασμού άλλαξε η συμπεριφορά της ίδιας όσο και του κατηγορούμενου”.

Η εισαγγελέας επικαλείται την μαρτυρική κατάθεση και της μητέρας της παθούσας αλλά και φίλης της η οποία την είχε συναντήσει  αμέσως μετά το καταγγελλόμενο συμβάν και ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με πήρε τηλέφωνο η ίδια (η παθούσα) και την άκουσα πολύ τρομαγμένη και ταραγμένη , δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί , ήταν δε τόσο συγχυσμένη που δεν ήξερε κα ν που βρισκόταν και μου ζήτησε να πάω να την βρω με τη μηχανή μου… όταν την συνάντησα την είδα σε άθλια κατάσταση , ήταν σαν χαμένη, έκλαιγε, ήταν πολύ ταραγμένη και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε κοκκινίλες – σημάδια στο λαιμό της από δάχτυλα..»

«Είχε μελανιές, κοκκινίλες και χτυπήματα»

Τα παραπάνω έχει επιβεβαιώσει με κατάθεσή του και ο πρώην σύντροφος της παθούσας.

«..Όταν επέστρεψα το βράδυ στο σπίτι γύρω στις 20:00 με 20:30 βρήκαν την παθούσα ήδη εκεί. Ήταν στο κρεβάτι, ξαπλωμένη, σκεπασμένη και κουλουριασμένη.. την επόμενη μέρα μου έκανε εντύπωση ότι η παθούσα έφερε πολλές και έντονες μελανιές και κοκκινίλες και χτυπήματα πέριξ των γονάτων της και ιδίως στο ένα εξ αυτών που ήταν μαυρισμένο σαν να είχε χτυπήσει κάπου δυνατά. Στο πόδι που είχε έντονο το χτύπημα είχε και ένα έντοσο σημάδι στη κνήμη».