Εισαγγελέας: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο των υποβρυχίων

Tην ενοχή των κατηγορουμένων για τις υπέρογκες προμήθειες στο σκάνδαλο των υποβρυχίων εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας  Ελευθερία Παντελάκη.

Στην αγόρευση της πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αποδίδονται κατά περίπτωση- όπως της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της δωροδοκίας.

Η αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό, από την γερμανική HDW -Ferrostaal στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έφτασε τα 2,4 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει ακόμη και σήμερα πραγματοποιηθεί η παραλαβή όλου του έργου.

Σύμφωνα μάλιστα με την αντίστοιχη έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης,  διακινήθηκαν μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους, που ξεπερνάνε τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας πρότεινε:

*Να κηρυχθεί ένοχος ο επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Αβατάγγελος, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και ενεργητική δωροδοκία . Προέκυψε – όπως τόνισε ΄- ότι ο κατηγορούμενος επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων.

*Να απαλλαγεί από το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ο Ιωάννης Μπέλτσιος,γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, επί θητείας Τσοχατζόπουλου, διότι – όπως είπε η εισαγγελέας – δεν βρέθηκαν σε δικό του λογαριασμό χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Για τον Ιωάννη Μπέλτσιο εισηγήθηκε ενοχή για το αδίκημα της δωροδοκίας, για μίζες που προωθήθηκαν στον τότε υπουργό, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ενοχή πρότεινε επίσης και για τους τραπεζίτες Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ειδικότερα για τον Φάνη Λυγινό εισηγήθηκε να κηρυχθεί ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για τον Κλοντ Οσβαλντ για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και κατηγορούμενων στελεχών της SUNLIGHT για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Υποβρυχίων, με το σκεπτικό ότι η εταιρία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία.

Πηγή: Documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…