Ειρωνικά σχόλια της Ρωσίας για τον Μπάιντεν: «Είναι κουρασμένος, εκνευρισμένος και ξεχασιάρης»

Η Ρωσία θέλησε να ειρωνευτεί τον Μπάιντεν για την ηλικία του - Αυτό που περίμεναν όλοι μετά τις βαρύτατες λεκτικές επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ ήταν η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν και η αντίδραση της Ρωσίας. Και αυτή ήρθε και θύμισε λίγο τις μέρες που Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν όταν αντάλλασσαν ύβρεις. 

Με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στον διόλου διπλωματικό τρόπο που εκφράζονται οι δυο πλευρές. Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την αρχή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του εκπροσώπου του, έδωσε τη συνέχεια. 

«Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγκληματίας πολέμου; Ναι είναι». Αυτός ήταν ο διάλογος που είχε πριν από μερικές μέρες ο Τζο Μπάιντεν με δημοσιογράφο στο Λευκό Οίκο. Μια μέρα μετά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε ξανά φραστικά στον ομόλογό του της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τον «λωποδύτη», «δολοφόνο» και «δικτάτορα». 

Αυτό που περίμεναν όλοι μετά τις βαρύτατες λεκτικές επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ ήταν η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν και η αντίδραση της Ρωσίας. Και αυτή ήρθε, δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ και θύμισε λίγο τις μέρες που Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν όταν αντάλλασσαν ύβρεις (γεροξεκούτης, τρελός κοκ). 

Η Ρωσία θέλησε να ειρωνευτεί τον Μπάιντεν για την ηλικία του (είναι 80 ετών ο Αμερικανός πρόεδρος) και όταν ο Πεσκόφ ρωτήθηκε σχετικά, μίλησε για «προσωπικές προσβολές» και έκρινε ότι οι δηλώσεις φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά. 

«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους.

«Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Χτύπημα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και από Ανδρέα Ανδριανόπουλο για τις παρακολουθήσεις

Χτύπημα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και από Ανδρέα Ανδριανόπουλο για τις παρακολουθήσεις

Ενα ακόμα στέλεχος της παράταξης και πρώην υπουργός, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος εξαπολύει επίθεση για τις…

Ενδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Ενδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Πιθανή περίπτωση μετάδοσης ευλογιάς των πιθήκων από άνθρωπο σε σκύλο εντοπίστηκε στη Γαλλία, 12 ημέρες…