Ειρηνοδικείο Καλαμάτας: Να επιστρέψει το Δημόσιο 13ο και 14ο μισθό σε δικαστικούς

Να επιστρέψει το Δημόσιο επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα σε δικαστικούς υπαλλήλους καθώς «η επιβολή μέτρων προς εξυπηρέτηση δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας δεν δικαιολογεί εν λευκώ και εκ προοιμίου οποιοδήποτε μέτρο με οποιοδήποτε κόστος» αναφέρει απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας.

56eed6a11dc524aa648b47c1

«Η επιλογή των συγκεκριμένων μέτρων δεν ανήκει στην ανέλεγκτη διαπλαστική εξουσία του νομοθέτη, ο οποίος ελέγχεται ως προς την τήρηση της συνταγματικής επιταγής για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και δεσμεύεται από τα όρια που θέτουν οι ως άνω απορρέουσες από τις συνταγματικές και τις υπερκείμενες νομοθετικά διεθνείς συμβάσεις διατάξεις αρχές, την υπέρβαση των οποίων με κριτήρια την ένταση, τη διάρκεια και τη σώρευση των μέτρων, τη δίκαιη κατανομή τους μεταξύ των πολιτών, καθώς και την αιτιολόγηση και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας και της αποτελεσματικότητάς τους, ελέγχουν τα δικαστήρια» τονίζεται στο σκεπτικό του δικαστή.

Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Η απόφαση είδε το φως της δημοσιότητας από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θάρρος» ενώ πιθανόν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση, καθώς το σκεπτικό του δικαστή δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους να το χρησιμοποιήσουν ως δεδικασμένο.

Τονίζεται ότι οι προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι, δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014, 2015 καθώς τα οφειλόμενα τέτοιου είδους παραγράφονται μετά την παρέλευση της διετίας. 

Αποκάλυψη: Ο Μητσοτάκης είχε συναντηθεί κρυφά με τον Ανδρουλάκη και συμφώνησαν ο Βενιζέλος να είναι ο νέος ΠτΔ

6396405

Αποκάλυψη: Ο Μητσοτάκης είχε συναντηθεί κρυφά με τον Ανδρουλάκη και συμφώνησαν ο Βενιζέλος να είναι ο νέος ΠτΔ

Την ανακοίνωση του ονόματος θα έκανε ο Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ θα «αναγκαζόταν» να συναινέσει…

Δεύτερο κρούσμα «λογοκρισίας» για τα Τέμπη στην τηλεόραση: Ο Λιάγκας αποφάσισε να μην παίξει το ηχητικό

Τέμπη Λιάγκας

Δεύτερο κρούσμα «λογοκρισίας» για τα Τέμπη στην τηλεόραση: Ο Λιάγκας αποφάσισε να μην παίξει το ηχητικό

Ο παρουσιαστής υποστήριξε ότι δεν θέλει να αναπαράξει το ηχητικό στην εκπομπή του γιατί «δεν…