Ειρήνη Ρουμελιωτάκη στο koutipandoras.gr: Αναζητάμε την πίστη μας στο εφήμερο

Με τη συνεργασία πέντε περφόρμερ και του αβάν-γκαρντ μουσικού Biomass, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη παρουσιάζει μια ζωντανή εγκατάσταση αφιερωμένη στην τελετουργία της λατρείας και της πίστης στον άλλο.

56f02e781dc52474528b46d2

“Το άτομο που λατρεύει βρίσκεται μετέωρο σε μία μόνιμη αναζήτηση του Άλλου, ανακατασκευάζοντας συνεχώς τα όρια του”, αναφέρει στο koutipandoras.gr η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη για το “Motel”, μία ιδιαίτερη εγκατάσταση που μπορούμε να δούμε στο metamatic:taf στο Μοναστηράκι μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Σχετικά με το τι θα δούμε σε αυτό το εφήμερο Motel στην καρδιά της πόλης, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη μας εξηγεί: “Η δράση εκτυλίσσεται στους χώρους ενός μοτέλ, όπου συναντάμε 5 περφορμερς να επιτελούν δράσεις που συνθέτουν τις προσωπικές τους τελετουργίες. Οι τελετουργίες επαναλαμβάνονται σαν αποστάγματα βιωμάτων, που εμμονικά απευθύνονται στον Άλλο. Στον Άλλο που λατρεύεται μέσα από την απουσία του”.

Σε σχέση με τον τρόπο δουλειάς πάνω σε αυτό το project αναφέρει: “Έρευνα, συλλογή, διαλογή, σπορά. Προκειται για μία κατασκευή που δημιουργήθηκε σε διαφορετικούς χρόνους με το ερώτημα πάντα για τα όρια που προσεγγίζει η πράξη της λατρείας του Άλλου. Όπου και η ίδια η διαδικασία της κατασκευής όπως και το ερώτημα που τίθεται από την παράσταση προυποθέτουν αφοσίωση”.

Στην ερώτηση μας γιατί επέλεξε ως θεματική την τελετουργία της λατρείας τόνισε: “Θα έλεγα καλύτερα, γιατί τελετουργία και γιατί λατρεία. Τελετουργία γιατί η ίδια η πράξη της τελετουργίας τιμά τον λατρευόμενο Άλλο, ενέχει τη θυσία του εαυτού και δημιουργεί ένα σύμπαν πνευματικότητας με την υλικότητα των σωματικών δράσεων που εμπεριέχονται στην τελετουργία. Λατρεία γιατί αναζητούμε τα όρια της αφοσίωσης στον Άλλο, σε κάτι έξω από τον εαυτό. Το άτομο που λατρεύει βρίσκεται μετέωρο σε μία μόνιμη αναζήτηση του Άλλου, ανακατασκευάζοντας συνεχώς τα όρια του”.

Ως κοινωνία και ως άτομα πιστεύει ότι αναζητάμε την πίστη μας “στο εφήμερο, στο εύκολα καμωμένο, στο αναλώσιμο, στο γρήγορο”, ενώ για τις εμπειρίες που συνθέτουν την έμπνευσή της: “Στο Motel το πρώτο ερέθισμα ήταν ο Alessandro Moreskie, το Ave Maria και η ιστορία των καστράτων που δημιούργησαν το ερώτημα σχετικά με τη λατρεία του Άλλου και τα όρια του εαυτού. Στη συνέχεια ακολούθησε μια αλληλουχία κειμένων, μουσικών κομματιών, συνειρμών, εικόνων, σκέψεων που αποκαλύπτονταν κατά τη διαδικασία της έρευνας”.

Διάρκεια: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

Σκηνοθέτης: Ειρήνη Ρουμελιωτάκη

Παίζουν: Αντώνης Βούλτσος, Ορφέας Γεωργίου, Λία Αγλαΐα Καράμπελα, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λήδα Τουλουμάκου

Info:

metamatic:taf Μοναστηράκι

Νορμανού 5, 105 55, Αθήνα, Μοναστηράκι

Τηλ: 210 3238757

Εισιτήρια: Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Κρατήσεις: 6943 69 3113

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.