«Είπε ψέματα ο Κικίλιας για τις ΜΕΘ»

Μετά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας και τα όσα υποστήριξε για την κατάσταση του ΕΣΥ, οι ίδιοι οι γιατροί διαψεύδουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας. 

«Βγήκε ο κ. Κικίλιας και είπε ψέματα! Ψέματα! Δε δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, η Δάφνη Κατσίμπα, αποκάλυψε, μάλιστα ότι οι ελάχιστες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν ως ανάχωμα στη μαζική είσοδο ασθενών στα νοσοκομεία, αποψιλώνονται τώρα, καθώς το υγειονομικό προσωπικό τους μεταφέρεται σε νοσοκομεία, και πολλές από αυτές κλείνουν.

«Είμαστε σε απόγνωση, δεν έχουμε δομές, συνεχώς έρχονται ασθενείς για διάφορα νοσήματα, οι κλίνες Covid επεκτείνονται σε άλλες κλινικές οι οποίες, κατά συνέπεια, κλείνουν. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει παρόλο που έχουν εκκενωθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ άλλων κλινικών και έχουν δοθεί για τους ασθενείς με κορονοϊό. Κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι λόγω κορονοϊού, χωρίς κορονοϊό», αναφέρει επίσης στη ραδιοφωνική συνέντευξη η  Δάφνη Κατσίμπα.

«Αποδεκατιζόμαστε λόγω της μετάδοσης κρουσμάτων στο προσωπικό των νοσοκομείων, τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, κάτι που αποσιωπάται» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ήδη «το προσωπικό είναι ελάχιστο και η μόνη λύση που δίνεται από το υπουργείο είναι η ανακύκλωση των εργαζομένων».  

Χθες, κατά την ενημέρωσή του για την πανδημία, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι, «παραλάβαμε από την προηγούμενη διακυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2019, 557 κλίνες ΜΕΘ, και έχουμε φτάσει να έχουμε τον Νοέμβριο του 2020, 1.082, και μέχρι το τέλος του έτους άλλες 234 νέες ΜΕΘ». 

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Βασίλης Κικίλιας, σήμερα έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με τις 30-35 αναμονές πέρυσι.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί την περιφερειακή ενότητα που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα από την πανδημία, καθώς η θετικότητα του ιού αγγίζει το 32%, τα κρούσματα είναι τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα ενώ οι ειδικοί προβληματίζονται και λόγω των στοιχείων που αποκομίζουν από τα λύματα της πόλης. 

Ραγδαία αύξηση δείχνουν τα λύματα

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως απέχει από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης, καθώς η συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα της πόλης συνεχίζει να αυξάνει με μεγάλους ρυθμούς

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των δειγμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, η συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αυξάνει με μεγάλους ρυθμούς, σε αντίθεση με τα μειούμενα νούμερα των κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τα ευρήματα δεν μας εκπλήσσουν. Η τάση παραμένει αυξητική και αποτυπώνει τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Όταν τα μέτρα που έχουν ληφθεί αρχίσουν να αποδίδουν, θα σταματήσει σε πρώτη φάση να έχει εκθετικό χαρακτήρα η αύξηση, πριν σταθεροποιηθεί και αντιστραφεί η τάση προς μία πτωτική πορεία. Ελπίζουμε πως οι μετρήσεις των επόμενων δύο εβδομάδων θα αρχίσουν να δείχνουν αυτή την πορεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Τσιάρτας: Ούτε η οικογένειά του… «Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του» δηλώνουν η μητέρα και η αδερφή του

Τσιάρτας: Ούτε η οικογένειά του… «Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του» δηλώνουν η μητέρα και η αδερφή του

Όταν οι δικοί σου άνθρωποι νοιώθουν αποστροφή με την πολιτική κατρακύλα σου

Τραγωδία στη Τουρκία: Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος (video)

Τραγωδία στη Τουρκία: Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος (video)

Το κτίριο όπου βρισκόταν μητέρα και βρέφος κατέρρευσε μετά από τον καταστροφικό σεισμό

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»…

«Ο Θεός είναι μεγάλος»: Η στιγμή που διασώστες βρίσκουν ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια

«Ο Θεός είναι μεγάλος»: Η στιγμή που διασώστες βρίσκουν ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια

24χρονος ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια την ώρα που δημοσιογράφος έδινε το ρεπορτάζ του από…