«Το είπαμε το κάναμε» Ένας αλήτικος προφητισμός

Να ανάψουμε ξανά κερί, ίσα με το μπόι μας. Ουδείς ξέρει τι μπορεί να πει και να κάνει ακόμα, αυτή η κυβέρνηση. Έχουμε δρόμο μπροστά.

5398679

Ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του ομιλία του, στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είπε όσα είχε να πει. Θα σχολιάσουμε την καρδιά της ομιλίας του, το σύνθημά του. Διότι αυτό πιστοποιεί από τι υλικά είναι φτιαγμένη τούτη η κυβέρνηση, που άμα χρειαστεί θα μας θάψει όλους.

Τα προγράμματά μας συμβαδίζουν με το σύνθημά μας «Το είπαμε το κάναμε» είπε ο αρχηγός του κόμματος, αποπέμποντας το σύνθημα «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» της προηγούμενης κυβέρνησης. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδίωκε να ακουμπά σε μία αξία ευέλικτη στις κοινωνικές ανάγκες, ήταν ασύμφορη για τη δεξιά παράταξη. Η Νεα Δημοκρατία Μητσοτάκη δεν είχε καμιά διάθεση να επενδύσει σε κανόνες δικαίου που αφορούν στην κοινωνική ευτυχία και την κοινώς αποδεχτή ζωή. To συλλογικό καλό, η δημόσια παιδεία η δημόσια υγεία κι άλλα συναφή είναι αριστερές νοσταλγίες που καλό είναι να τις ξεχάσουμε μαζί με τη γερασμένη συγκίνηση μας για το Πολυτεχνείο.

Γιατί το σύνθημα «Το είπαμε το κάναμε» είναι ένας αλήτικος προφητισμός.

Από τη μία είναι απάνθρωπο, διότι δεν κουβαλά καμία πανανθρώπινη αξία. Μπορεί να λέει και να εκτελεί άδικες πράξεις εις βάρος των αδύναμων ανθρώπων, κι από την άλλη να συναρμολογείται και συνδέεται με πολλούς κι αναίσχυντους τρόπους, σύμφωνα με τα καλά και συμφέροντα της κυβέρνησης. Θα ήτο πιο ειλικρινής η κυβέρνηση αν έλεγε «τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε». Κι ο νοών νοείτο και ουαί
τω ανοήτω…

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό.

1. Η κυβέρνησης δεν κουνήθηκε ρούπι από τη φιλελεύθερη σκληρότητά της και το πρόγραμμά της όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Ακόμα κι όταν η αναπάντεχη θανατηφόρα πανδημία τάραξε την οικουμένη κι οι πολίτες της χώρας είχαν επείγουσα ανάγκη το ΕΣΥ για να μείνουν ζωνταντοί κι όχι την προγραμματισμένη άλωσή του.

2. Η κυβέρνησης κινήθηκε αιφνιδιαστικά εντελώς εκτός προγράμματος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας φασιστική κληρονομιά τρομοκρατικό- παρακρατικά δίκτυα, με διάφορους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Αυτοί οι αντιεμβολιαστές είναι τα απόνερα του μίσους και των συνομωσιών που επιμελώς καλλιέργησε προεκλογικά, για να ανοίξει δρόμο της προς τη διακυβέρνηση.

3. Η κυβέρνηση έκανε κι όσα δεν είπε στην προεκλογική ορμή του λόγου της. Υλοποίησε μόνο το δεύτερο σκέλος του συνθήματός της τρώγοντας από παντού. «Φάγανε από τους σωλήνες, φάγανε από τα πατώματα, φάγανε από τα τσιμέντα, φάγανε από τα κουφώματα, φάγανε , φάγανε, φάγανε…».

-Έφαγε τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους.
-Έφαγε 1 δις ΕΣΠΑ αφήνοντας χιλιάδες κόσμο απλήρωτο.
-Έφαγε ένσημα και επιδόματα ανεργίας από 200.000 εργαζόμενους σε τουρισμό – επισιτισμό που μπήκαν σε αναστολή.
-Έφαγε το βοήθημα και τη σίτιση από τους πρόσφυγες.

4. Η κυβέρνηση είπε και έκανε τα ψέμματά της! Εδώ έχουμε την αποκορύφωση του φαντασιακού της και την έχθρα της για την πραγματικότητα. Πάνω από βδομάδα έχουμε καθημερινά εκατόμβες νεκρών, η χώρα πατώνει στη λίστα της Ευρώπης στην κατάταξη αντιμετώπισης της πανδημίας κι ο πρωθυπουργός προχθές τελεσιδίκησε λέγοντας: «νικήσαμε την πανδημία».

Φτάνουν και περισσεύουν αυτά, για να ανάψουμε ξανά κερί, ίσα με το μπόι μας. Ουδείς ξέρει τι μπορεί να πει και να κάνει ακόμα, αυτή η κυβέρνηση. Έχουμε δρόμο μπροστά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…