Newsroom

Newsroom

Είναι οι Έλληνες "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Το τι πιστεύουν οι χριστιανοί ορθόδοξοι ανά τον πλανήτη επιχειρεί να αναδείξει δημοσκόπηση του Pew Forum. Στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα παρατηρείται μεταξύ άλλων, ότι οι έλληνες ορθόδοξοι πιστεύουν στην πλειονότητά τους σε διάφορά μεταφυσικά φαινόμενα όπως η ύπαρξη Παραδείσου και Κόλασης, το μάτι κ.ά.

5a12ec2b1dc524e5118b45ac

Είναι ενδεικτικό ότι το 67% των Ελλήνων πιστεύει στον Παράδεισο, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό της τάξης του 64% πιστεύει στην ύπαρξη της Κόλασης. Τα ποσοστά αυτά δεν είναι βεβαίως τα υψηλότερα που παρατηρούνται είναι όμως σαφώς μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα άλλων χωρών όπως για παράδειγμα της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Βοσνίας όπου στον Παράδεισο ή την Κόλαση πιστεύουν περίπου ένας στους δύο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 68% των ελλήνων ορθοδόξων πιστεύει στα θαύματα, ενώ το 70% πιστεύει και στο μάτι, σε αντίθεση με τους ορθοδόξους της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας όπου τα ποσοστά δεν ξεπερνούν το 50%, αλλά και της Βοσνίας όπου στο μάτι πιστεύουν μόλις τρεις στους δέκα.

Ανάμεσα στα πολλά στοιχεία που μπορεί κανείς να βρει στην έρευνα, παρατηρείται και ότι το 95% των Ελλήνων έχει στο σπίτι του εικόνες Αγίων. Παρ’ όλα αυτά μόλις το 17% πηγαίνει συστηματικά στην Εκκλησία, ενώ τρεις στους δέκα περίπου δηλώνουν ότι προσεύχονται συστηματικά.

Ενδιαφέρον είναι τέλος ότι το 45% των ελλήνων ορθοδόξων πιστεύει ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η μόνη που οδηγεί στην αιώνια ζωή, ενώ περίπου ένας στους δύο θεωρεί ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ένας τρόπος για να ερμηνευθεί η θρησκεία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…