Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ stupid. Όχι οι «μπαχαλάκηδες».

Οι νέοι δεν είναι μπαχαλάκηδες. Είναι από την φύση τους ανυπότακτοι. Για αυτό τούς μισούν. Γιατί δεν τους ελέγχουν και τους φοβούνται.

ek asoee

Νόμος και τάξη: Κουκουλοφόροι, μπαχαλάκηδες, ταραχοποιά στοιχεία. Πρέπει να παταχθούν.

Σιγά μην πιστέψουμε, ότι αυτό είναι το πρόβλημα τους. Το πρόβλημα τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατική παράταξη. Η αριστερά. Τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά στοχοποιούν. Θέλουν να την στριμώξουν στην γωνία. Την αριστερά με τις «ελαττωματικές» ιδέες. «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της. Η αριστερά να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της» Αυτά δήλωνε πριν λίγους μήνες ο κύριος Μάκης Βορίδης.

«Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά, το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας.» Αυτά δηλώνει ο κύριος Μάκης Βορίδης σήμερα. Ο άνθρωπος με το τσεκούρι! Πόσο θράσος έχει;

Κι από κοντά ο κύριος Γιάννης Πρετεντέρης, χαρακτηρίζει τους φοιτητές που μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ, «συμμορίες νέων που κινούνται στα όρια της στάσης κατά της δημοκρατίας. Η δημοκρατική πολιτεία θα επιβάλλει την έννομη τάξη, όπως έχει από τη φύση της καθήκον. Η χώρα δεν θα δεχτεί να καταστεί όμηρος μιας αρρωστημένης κοινωνικής μειοψηφίας. Θα την αντιμετωπίσει με κάθε μέσο. Και με όποιο κόστος. Δυστυχώς».

Αν όλα αυτά δεν είναι προτροπή σε βία, τότε τι είναι;

Ο κυνισμός τους, τρομάζει. Είναι περισσότερο τρομακτικός και από τις ίδιες τους τις απειλές. Ακροδεξιά εμφυλιοπολεμικά καλέσματα. Ένας «γλυκός» φασισμός.

Το πρόβλημα τους όμως δεν είναι οι «μπαχαλάκηδες». Το πρόβλημα τους είναι η απονομιμοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση. Δεν τον ελέγχουν και τον φοβούνται. Οι «γούνες» τους έχουν Siemens και Novartis, αγορές όπλων και μίζες, λίστες Lagarde και λίστες Μπόργιανς, offshores και μαύρο χρήμα. Μόλις χθες οι Financial Times, κατηγόρησαν τον κύριο Μητσοτάκη ότι κάνει την Ελλάδα «πλυντήριο» βρώμικου χρήματος. Τάξις, ηθική και υποκρισία.

Θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν, να ελέγξουν το παρόν και το μέλλον. Προς όφελος τους. Λόγω «ειδικών» συνθηκών, έγινε το «λάθος» και ήρθε στην κυβέρνηση ένα κόμμα εκτός ελέγχου. Δεν θέλουν να το ξαναζήσουν.

Ανέμεναν να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ συντριπτική ήττα, ώστε να τελειώνουν μιά και καλή μαζί του. Δεν τους βγήκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβίωσε με το εντυπωσιακό 31,5%.

Συνεχίζουν τον πόλεμο.. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χτυπηθεί, πρέπει να αποδυναμωθεί. Να ηττηθεί οριστικά. Επιβίωσε λόγω των επιδομάτων που έδωσε στον κόσμο. Τώρα που δεν θα τα διαχειρίζεται, θα φθάσει εκεί από όπου ξεκίνησε. Στο 3,5%. Αυτή είναι η θεωρία που διακινούν εσχάτως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί. Προσπαθούν να τον ταυτίσουν με τους «μπαχαλάκηδες», τους «κουκουλοφόρους», τον «Ρουβίκωνα». ΣΥΡΙΖΑ εκτός νόμου.

Τα βάζουν με την νεολαία. Τους νέους ανθρώπους. Δεν μπορούν να τους ελέγξουν. Δεν είναι σάπια, σκουριασμένα μυαλά. Παραδομένα. Τα «ξεκούρδιστα στρατιωτάκια» έστειλαν το μήνυμα τους.

Η νεολαία με τους δικούς της κώδικες, με τον δικό της τρόπο σκέψης, εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος από την θεούσα κυρία Κεραμέως και τον Ράμπο-ρόμποκοπ κύριο Χρυσοχοΐδη.

Η νεολαία το μεγάλο θύμα της χρεοκοπίας της χώρας. Διακόσιες χιλιάδες κορίτσια και αγόρια, μετανάστες μακριά από την πατρίδα τους, που δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ένα αξιοπρεπές μέλλον. Αυτήν την νεολαία απειλούν…

Οι νέοι δεν είναι μπαχαλάκηδες. Είναι ανυπότακτα πνεύματα με τον ρομαντισμό και την μαχητικότητα της ηλικίας τους. Η απειλή του νόμου και της τάξης δεν τους πτοεί. Είναι από την φύση τους ανυπότακτοι.

Για αυτό τούς μισούν. Γιατί δεν τους ελέγχουν και τους φοβούνται.

Οι νέοι άνθρωποι είναι αήττητοι γιατί είναι αναιδείς απέναντι στις εξουσίες. Αναιδείς απέναντι σε υπολογισμούς και καταναγκασμούς. Αυτή την «αναίδεια» της αμφισβήτησης τρέμουν οι κύριοι Πρετεντέρης και Βορίδης.

Αυτή την «αναίδεια» των νέων ανθρώπων πρέπει ν` αγκαλιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με μαθητές του λυκείου Γρεβενών που έκαναν κατάληψη. Είναι ο μόνος δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι άνθρωποι που αμφισβητούν.

Το αστικό πολίτευμα απειλείται. Έτσι μας λέει ο κύριος Πρετεντέρης. Ας ζωστεί λοιπόν τις παλάσκες και τις εξαρτήσεις του και ας πάει στα χαρακώματα να το υπερασπιστεί. «Γιάννη πάρε τ’ όπλο σου.»

Όταν η γελοιότητα συναντά την «δημοσιογραφία». Δυστυχώς…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα