Newsroom

Newsroom

Είναι το νεανικό αίμα το μυστικό της μακροζωίας;

Η κατανάλωση αίματος από νέα άτομα μπορεί να βοηθήσει στη μακροζωία αλλά και στην πρόσληψη ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

5b9698081dc524c9078b4570

Συγκεκριμένα, η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature και διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), η κατανάλωση αίματος από άτομα νεαρής ηλικίας θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαταραχών και ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Σύμφωνα με την γενετίστρια Dame Linda Partridge πρόκειται για ασθένειες όπως ο καρκίνο και οι καρδιακές παθήσεις.

«Θα έλεγα ότι η γήρανση είναι ο αυτοκράτορας όλων των ασθενειών. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη γήρανση ως κάτι «φυσικό» και γι αυτό δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στη φύση. Αλλά πάντα θεωρούσαμε μια ηθική επιταγή για να θεραπεύσουμε την ασθένεια από όπου την βρούμε» επισημαίνει η ίδια στους Times.

Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας σειράς μελετών και δοκιμών που υποστηρίζονται από τον συνιδρυτή της PayPal Peter Thiel σε μια επιχείρηση που ονομάζεται «Αμβροσία» στην οποία συμμετείχαν 70 εθελοντές ηλικίας άνω των 35 ετών.

Στους εθελοντές ηλικίας 16 – 25 ετών χορηγήθηκε πλάσμα – το κύριο συστατικό του αίματος –. Μετά τη χορήγηση διαπιστώθηκε βελτίωση στους βιοδείκτες για διάφορες ασθένειες.

Σε δοκιμές που έγιναν σε ηλικιωμένα ποντίκια, διαπιστώθηκε πως σε όσα είχε χορηγηθεί πλάσμα από νεότερα δεν παρουσίασαν ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία τους.

Το αντίθετο συνέβη με ηλικιωμένα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε πλάσμα από επίσης μεγάλης ηλικίας ποντίκια.

«Η έρευνα σε ζώα είναι απαραίτητη για να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και πιθανές παρενέργειες» επισημαίνουν οι ερευνητές. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…