Είναι μια εικόνα και τίποτα άλλο… το πολύ οικογενειακή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νοιώθει «ζωντανός» και ικανός μόνο όταν φωτογραφίζεται. Άντε καμιά φορά να μπει στο κάδρο και η οικογένεια

5278344

Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός σηκώθηκε, πήρε μαζί την κόρη του και επισκέφτηκε φαρμακείο της Καλλιθέας για την προμήθεια self test. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ το φαρμακείο άνοιξε αποκλειστικά για να υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς ο φαρμακοποιός δεν είχε δηλώσει ότι θα είναι ανοιχτά.

Η «βόλτα» αστραπιαία έγινε κορυφαία είδηση παντού. Βίντεο με τον ανθρώπινο και χαλαρό Κυριάκο. Φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό που αφού ο ίδιος προσωπικά φροντίζει για την υγεία της κόρης του θα φροντίσει «λογικά» και για την υγεία όλων μας. 

«Όλα είναι υπό έλεγχο»… αν δεν καταλάβετε καλά. Χειροκροτήστε, νιώστε ανακούφιση και απολαύστε το γιατί έχουμε δρόμο ακόμα για να βγούμε από το χορό των ψευδαισθήσεων.

Πέρα όμως από το επικοινωνιακό σόου και τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας που πρέπει να καταναλωθεί από το κοινωνικό σώμα, φαίνεται πως ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει μεγαλύτερη ανάγκη να καμαρώνει τον εαυτό του. Άλλοτε να αυτο-θαυμάζεται σαν εμβληματικός πολιτικός ηγέτης και σαν στρατηγός  και άλλες φορές σαν τέλειος οικογενειάρχης, σαν κουλ τύπος αλλά και σαν… γκόμενος. 

Ο πρωθυπουργός νοιώθει «ζωντανός και πραγματικός» μόνο όταν βλέπει το είδωλό του. Η αυταπάτη γίνεται πραγματικότητα, οι φόβοι και οι ανασφάλειες κοπάζουν για λίγο και έτσι ο Κυριάκος μπορεί να καταναλώσει αχόρταγα τη νέα ταυτότητα του «ικανού και άριστου».

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. Πέρα από τα όσα ακούσαμε αυτό που είδαμε ήταν τον «οίκο Μητσοτάκη» σε όλο του το μεγαλείο και σε κάθε πλάνο.

Όταν ο πρωθυπουργός απαντούσε στις ερωτήσεις απολαμβάναμε μια πανστρατιά από κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες. Γιατί το όνομα Μητσοτάκη είναι δυνατό brand στην πολιτική ιστορία της χώρας

Εκτός όμως από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού υπήρχαν και οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Όταν λοιπόν η κάμερα στρεφόταν στη μεριά της Μάρας Ζαχαρέα η εικόνα προκαλούσε μόνο γέλια και κάποια ίσως ερωτηματικά για το επάγγελμα της δημοσιογραφίας.

Κυριάκος όμως δεν είναι μόνο οικογενειακή θαλπωρή και βαριά πολιτική κληρονομιά, Κυριάκος είναι και fitness και δασύτριχο στήθος.

Ποιος θα ξεχάσει το γυμνό στήθος του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του δεύτερου εμβολιασμού. Λίγο πριν μπει η βελόνα ο Κυριάκος άνοιξε το πουκάμισο του και έχοντας επιλέξει να μην φορέσει μπλούζα μας χάρισε απλόχερα και σκόπιμα… δέρμα και τρίχα.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο ρόλο του επιτυχημένου οικογενειάρχη και του ρομαντικού συντρόφου, όταν ο Κ. Μητσοτάκης μας έδινε… «Ραντεβού στα λουλουδάδικα!». 

Φωτογραφία αγκαλιά με τη Μαρέβα και ενημέρωση πως «μετά από χρόνια που παρέμειναν κλειστά, τα διάσημα ανθοπωλεία θα στολίσουν και πάλι το πεζοδρόμιο στο πλάι της Βουλής. Η απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού έχει ληφθεί και από το φθινόπωρο η εικόνα αυτή θα είναι καθημερινή». 

Είναι τέτοια η σαγήνη και ο αυτο-θαυμασμός που του προκαλεί η εικόνα του, που δεν δίστασαν να ανοίξουν «αυθόρμητα» σχολείο στην Ικαρία, σαββατιάτικα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί. Οι μικροί μαθητές αξιοποιηθήκαν σαν «ντεκόρ» για να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες.

Εδώ και πολύ καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «βλέπει, δεν ακούει», δεν ζει μαζί μας στην εφιαλτική πραγματικότητα που ο ίδιος χτίζει μέρα με τη μέρα. Για την ακρίβεια βλέπει μόνο την εικόνα του μέσα από τις φωτογραφίες, τις selfies και τα δημοσιογραφικά «πορτρέτα» που ο ίδιος παραγγέλνει.  Όλοι όμως ξέρουμε το τέλος στον μύθο του Νάρκισσου.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…