«Είναι η εκδίκηση ενός παρακράτους που φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη»

"Κάθε δημοσιογράφος θα διώκεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επειδή δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Γεωργιάδη"

marav

Τα σύγχρονα στρατοδικεία που στήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά δημοσιογράφων και συγκεκριμένα κατά του Κώστα Βαξεβάνη, κατήγγειλε, ο δημοσιογράφος του Documento, Μάριος Αραβαντινός, σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο Kontra και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη. Καυτηριάζοντας την «εκδίκηση ενός παρακράτους» που φέρει τη σφραγίδα Μητσοτάκη ο Μ. Αραβαντινός, εξηγεί πως η Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis, σε μία ανοιχτή υπόθεση στην οποία διώκεται ένα πολιτικό πρόσωπο και ερευνώνται άλλα δύο, καταλήγει να κατηγορεί τον Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος έκανε τις αποκαλύψεις!

«Δεν συζητάμε για επίθεση στη δημοσιογραφία, συζητάμε για παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας. Ζούμε σε μία χώρα με επίφαση δημοκρατίας. Λέμε τόσο καιρό πως υπάρχει ροπή στον αυταρχισμό. Τώρα είναι και η απόδειξη. Πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Διολισθαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την παρέμβασή του, ο δημοσιογράφος του Documento, τόνισε: «Θα προσπαθήσω να μιλήσω κατά το δυνατό κόσμια. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω. Είναι η εκδίκηση ενός παρακράτους που φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι στον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά σε όλους τους δημοσιογράφους που κάνουν απλώς τη δουλειά τους» και συνέχισε λέγοντας: «Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πριν από χρόνια δε θα είχε επιτρέψει να βγει ποτέ το σκάνδαλο water gate γιατί θα φρόντιζε να διωχθούν εκείνοι που το αποκαλύπτουν και όχι εκείνοι που το ενορχηστρώνουν».

«Διώκεται επειδή αποκάλυψε κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε»

«Φαίνεται πως στην κυβέρνηση δε φτάνει το γεγονός πως προσπάθησε και κατάφερε να εμφανίσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας ως σκευωρία, φαίνεται πως θέλει να διώξει και την ερευνητική δημοσιογραφία. Αυτή τη στιγμή, για να καταλάβει ο κόσμος, ο Κ. Βαξεβάνης διώκεται και ως κατηγορείται ύποπτος σε εγκληματική οργάνωση γιατί εκείνος και οι δημοσιογράφοι του Documento, δηλαδή εργαζόμενοι που παλεύουν για το μεροκάματο, αποκάλυψαν – επειδή ήταν ικανοί και είχαν πηγές- πράγματα τα οποία μετά επιβεβαιώθηκαν. Διώκεται για εμπλοκή για εμπλοκή εγκληματική οργάνωση επειδή αποκάλυψε κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε», διαμήνυσε.

Για τον Άδωνη που προανήγγειλε διώξεις δημοσιογράφων

«Προ ολίγων ημερών ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο διασπορέας ψευδών ειδήσεων, προανήγγειλε πως θα υπάρξουν διώξεις κατά δημοσιογράφων. Και μαζί με τον κ. Γεωργιάδη το έκαναν άλλοι δύο συνάδερφοι μας. Με τη λογική της ανακρίτριας που καλεί τον Κ. Βαξεβάνη είναι και ο Αδ. Γεωργιάδης και οι δύο συνάδερφοι που είχαν την πληροφορία;» είπε.

«Κάθε δημοσιογράφος θα διώκεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επειδή δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Γεωργιάδη»

Εν συνεχεία, τόνισε: «Το 2016 ξέρετε ποιο ήταν το πρώτο μέσω που μίλησε για την υπόθεση Novartis; Το iefimerida.gr. 12/12/2016. Η μόνη που έχει γνώση της υπόθεσης είναι η κ. Ελένη Ράικου. Με τη λογική τη σημερινή, το iefimerida και ο κ. Χρήστος Ράπτης, και είχαν την πληροφορία και τη δημοσίευσαν, είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Δηλαδή κάθε δημοσιογράφος που δημοσιεύει μία πληροφορία, είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Κάθε δημοσιογράφος θα διώκεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επειδή δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Γεωργιάδη».

«Η Δικαιοσύνη διώκει τον αγγελιοφόρο – Ο κ. Μητσοτάκης διολισθαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια»

Επίσης, σημείωσε: «Εδώ κατηγορείται ο Βαξεβάνης και ο Παπαδάκου γιατί έκαναν αυτές τις αποκαλύψεις. Αυτή η κλήση που ήρθε στον Βαξεβάνη λέει πως είναι ύποπτος γιατί συμμετείχε στην πιθανή δίωξη κάποιου αθώου, για μία υπόθεση που είναι ακόμα ανοιχτή, για την οποία υπάρχει πρώην υπουργός, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος διώκεται για κακούργημα, και για μία υπόθεση που δύο πολιτικά πρόσωπα – ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Αβραμόπουλος- ακόμα διερευνώνται. Για μία υπόθεση ανοιχτή η Δικαιοσύνη διώκει τον Κώστα Βαξεβάνη, τον αγγελιοφόρο, εκείνον που το αποκάλυψη. Δεν συζητάμε για επίθεση στη δημοσιογραφία, συζητάμε για παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας. Ζούμε σε μία χώρα με επίφαση δημοκρατίας. Λέμε τόσο καιρό πως υπάρχει ροπή στον αυταρχισμό. Τώρα είναι και η απόδειξη. Πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Διολισθαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια ο κ. Μητσοτάκης».

Πηγή: Documento

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό