«Είναι γκρουπούσκουλα που αυθαιρετούν και όχι φοιτητικό κίνημα», λέει η Γιαννάκου για τους φοιτητές

Ισοπέδωσε και απαξίωσε κάθε έννοια αγώνα και δημόσιου πανεπιστημίου η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας

NewsRoom 16/11/2019 | 18:28

Η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε σε συνέντευξή της για τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και σχολίασε την έφοδο της αστυνομίας όπως και την αντίδραση των φοιτητών.

Μιλώντας στον Alpha, η πρώην υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, καταδίκασε την κίνηση των φοιτητών που έσπασαν την αλυσίδα στην ΑΣΟΕΕ και μπήκαν στο κτήριο, ισχυριζόμενη πως πρόκειται για «γκρουπούσκουλα που αυθαιρετούν» και δεν σκέφτονται την ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι φοιτητές που έρχονται από την επαρχία για να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα φοιτητικό κίνημα, έστω ρομαντικό, ιδεολογικό κ.λπ., τύπου Μάη του ’68. Εδώ πρόκειται για ορισμένα γκρουπούσκουλα που αυθαιρετούν, έχουν στοιχεία λογικής τρομοκρατίας στο μυαλό τους, βιαιοπραγούν εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στα πανεπιστήμια και διερωτώμαι πώς αισθάνονται τα παιδιά από την επαρχία, τα οποία είναι έξυπνα, έχουν διαβάσει, έχουν μπει στη σχολή και έρχονται εδώ και απογοητεύονται».

Επίσης, σημείωσε ότι: «Τα δημόσια πανεπιστήμια κυρίως έχουν σημασία για τους πιο αδύναμους οικονομικά Έλληνες. Αυτοί που έχουν χρήματα στέλνουν τα παιδιά τους εκτός Ελλάδας. Είναι δυνατόν να γίνεται στην ουσία μια επίθεση εναντίον των παιδιών αυτών για μάθηση και μάλιστα όχι από πανεπιστημιακά στοιχεία, αλλά από εξωπανεπιστημιακούς απίθανους ανθρώπους;».