Newsroom

Newsroom

Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος που δεν επιστρέψαμε ποτέ στη Σελήνη;

Μετά τη διαστημική κούρσα του ’60 και την κατάκτηση του δορυφόρου μας το 1969, κανείς δεν ξαναπήγε στη Σελήνη. Το ερώτημα που γεννιέται αυτόματα σήμερα είναι ένα μεγάλο «γιατί» σε μια εποχή μάλιστα που η τεχνολογία καλπάζει.

58b6d4de1dc52486778b459b

Έπειτα από την διαπίστωση αυτή, ολοένα και αυξάνονται οι υποστηρικτές της θεωρίας πως στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης κατοικούν εξωγήινοι οι οποίοι και έχουν απαγορεύσει στους ανθρώπους να επιστρέψουν εκεί.

Η ιστοσελίδα Ancient Code, η οποία ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η ανθρωπότητα δεν έχει επιστρέψει στη Σελήνη τα τελευταία χρόνια; Σύμφωνα με ερευνητές και ανθρώπους που μελετάνε τα UFO, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό από την κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υπάρχουν βάσεις στο φεγγάρι από εξωγήινα όντα».

Σύμφωνα με την θεωρία, οι αστροναύτες της NASA κατά τη διάρκεια των αποστολών στο φεγγάρι ήρθαν σε επαφή με εξωγήινους, οι οποίοι τους προειδοποίησαν να μην επιστρέψουν ποτέ στο φεγγάρι.


Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Η ιδέα ότι υπάρχουν εξωγήινες βάσεις στο φεγγάρι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί σταματήσαμε τόσο απότομα πηγαίνουμε στο φεγγάρι. Επίσης, με την τρέχουσα τεχνολογία μας, γιατί δεν έχουμε δημιουργήσει ένα μόνιμο επανδρωμένο φυλάκιο στη σεληνιακή επιφάνεια; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να οικοδομήσουμε μια μόνιμη βάση στην επιφάνεια του φεγγαριού, από το να έχουν ένα πλωτό διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη;»

Ωστόσο, είναι και εκείνοι που δεν πιστεύουν τίποτα από όλα αυτά και μένουν στην εξήγηση που έχει δώσει η NASA πως η διακοπή των επανδρωμένων πτήσεων προς τη Σελήνη οφείλεται στην περικοπή του προϋπολογισμού και την αλλαγή των στόχων, μιας και η προσοχή τώρα έχει στραφεί στην κατάκτηση του πλανήτη Άρη. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…