Newsroom

Newsroom

Είμαστε πρόθυμοι να πιστέψουμε τα πάντα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ποια είναι η αλήθεια

Με αφορμή την εκτέλεση σε πεδίο βολής του υπουργού άμυνας της βόρειας Κορέας, Hyon Yong-chol επειδή αποκοιμήθηκε σε εκδήλωση, τρεις…

kimjongun

Με αφορμή την εκτέλεση σε πεδίο βολής του υπουργού άμυνας της βόρειας Κορέας, Hyon Yong-chol επειδή αποκοιμήθηκε σε εκδήλωση, τρεις ειδικοί μιλούν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο πρώην υπουργός άμυνας, που κατηγορήθηκε για προδοσία, εκτελέστηκε την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα για τον τρόπο που ο Κιμ Γίοκγκ Ουν ηγείται της Βορείου Κορέας.

Τα εγκλήματα που φαίνεται να γίνονται στο εσωτερικό της χώρας, κάτω από άκρα μυστικότητα έχουν απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ηγέτη.

Ο John Swenson-Wright, διευθυντής του ασιατικού προγράμματος “Chatham House”, επέλεξε να αναφερθεί στον τελευταίο θάνατο, αυτόν του υπουργού Άμυνας που συγκλόνισε τον κόσμο.

“Ο θάνατος με αντιαεροπορικά πυρά σε πεδίο βολής μπορεί να ακούγεται αδύνατος, ωστόσο είναι πιο πιθανός από το να δολοφονηθεί κάποιος από μια αγέλη σκυλιών, όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν”, αναφέρει ο Wright.

“Ο ημιδημόσιος χαρακτήρας των εκτελέσεων έχει στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες, ώστε να μην ξεκινήσουν διαδηλώσεις κατά του νέου ηγέτη, που προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Παράλληλα, τονίζει πως ο συγκεκριμένος θάνατος είναι ένας τρόπος για να “δείξει η κυβέρνηση την υπεροχή του στρατιωτικού εξοπλισμού που διαθέτει, συμπεριλαμβάνοντας την εξάπλωση της πυρηνικής δύναμης της χώρας”.

Ο Frank Feinstein,  διευθυντής του δικτύου NK News/KCNA Watch, που προβάλλει τα νέα από τη Βόρεια Κορέα αναφέρει: “Το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα είναι ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν πολλές ψευδείς ειδήσεις, λόγω της εικόνας, που έχουμε διαμορφώσει για τη χώρα. Πολλές φορές, είναι πολύ δύσκολο να διαψευσθούν αυτές οι ειδήσεις, εξαιτίας της απομόνωσής της.”

Αναφερόμενος και ο ίδιος στην νέα εκτέλεση τονίζει ότι “η ιστορία άρχισε να διαρρέεται από νοτιοκορεατικές πηγές. Επειδή και στο παρελθόν έχουν διαρρεύσει ανάλογες ειδήσεις, που έχουν αποδειχθεί ψεύτικες, δεν μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως κάτι τέτοιο είναι πραγματικότητα”.

“Είναι γνωστό ότι η νότια Κορέα κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη, όπως και η Κίνα που ξεκίνησε την ιστορία με τον φρικτό θάνατο του Jang Song-thaek. Τα πρώτα δημοσιεύματα για την εκτέλεση ανέφεραν ότι ένας εκτελεσθέντας έγινε βορά για μια αγέλη άγριων σκυλιών, ενώ στην πραγματικότητα απλά τον πυροβόλησαν”, θα πει ο ίδιος.

Τέλος, ο Remco Breuker, καθηγητής των Κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Leiden υποστηρίζει ότι “τη δεδομένη στιγμή είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε οτιδήποτε ακούσουμε για τη βόρεια Κορέα”.

 

“Πολλά από τα γεγονότα που έχουμε ακούσει και έχουν συγκλονίσει τις δυτικές χώρες έχουν αποδειχθεί ψευδή και αυτό γιατί οι γείτονες χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τη χώρα, αλλά και τον ίδιο τον Κιμ Γιόνγκ Ουν”, αναφέρει ο καθηγητής.

“Για παράδειγμα η είδηση ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν δηλητηρίασε τη θεία του αποδείχθηκε ψεύτικη, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι την εκτέλεσε” τονίζει.

“Το σημαντικό με την τελευταία υπόθεση ήταν ότι  εκτελέστηκε ο υπουργός Άμυνας που ήταν η κεφαλή του στρατού και υπεύθυνος για την ‘Στρατιωτική Ιδεολογία’ της χώρας. Ο θάνατος του βλάπτει πρωτίστως την στρατιωτική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, γεγονός που είναι σημαντικό για την ηγεσία. Επομένως, η εκτέλεση και μάλιστα με έναν τέτοιο τρόπο, που είναι λογικό να προσελκύσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, θεωρείται αδύνατη”, προσθέτει ο Breuker.

Παράλληλα, ο ίδιος επιμένει πως αν εκτελέστηκε, πρέπει να δοθεί μια εξήγηση για τον πραγματικό λόγο της εκτέλεσης του.

“Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην πραγματική αιτία της εκτέλεσης του υπουργού, καθώς είναι αδύνατο να εκτελέστηκε επειδή κοιμήθηκε. Η υπόθεση μαρτυρά ότι η εκκαθάριση ήταν προσχεδιασμένη και όχι τόσο ξαφνική όσο παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης”.

Πηγές: «Independent», news247.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…