ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Είμαστε όλοι ίδιοι;

Το επιχείρημα της ΝΔ «όλοι είναι ίδιοι» είναι πολύ βολικό για την ίδια τώρα που απέτυχε σε ό,τι προσπάθησε, για να είναι αληθινό

εκλογές 1

Το επιχείρημα της ΝΔ «όλοι είναι ίδιοι» είναι πολύ βολικό για την ίδια τώρα που απέτυχε σε ό,τι προσπάθησε, για να είναι αληθινό.

Στην αρχή της κυβερνητικής της θητείας και όσο δεν είχε αποδειχτεί το μονόπλευρο ενδιαφέρον και η ιδιοτέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτοί είναι οι «άριστοι» και ότι το δικό τους «επιτελικό κράτος» διαφέρει από όλες τις προηγούμενες κυβερνητικές προσπάθειες.

Τώρα που απέτυχαν παντού, σε ό,τι κι αν έκαναν, από την πανδημία όπου είχαμε τους περισσότερους θανάτους ανά πληθυσμό στην Ευρώπη, μέχρι την ενεργειακή κρίση, όπου γίναμε ανάμεσα στις 2-3 χώρες με το ακριβότερο ρεύμα, την ακριβότερη βενζίνη και τα ακριβότερα προϊόντα πρώτης ανάγκης, προσπαθούν να πείσουν ότι «όλοι είναι ίδιοι».

Τώρα δηλαδή που οι μόνοι τομείς στους οποίους πέτυχαν είναι η προπαγάνδα και η ενίσχυση οικονομικών συμφερόντων, στους οποίους πράγματι πέτυχαν απολύτως, προσπαθούν να συμψηφίσουν τις ευθύνες για την αποτυχία τους με τις ευθύνες των υπολοίπων κυβερνήσεων και κομμάτων.

Λένε, για παράδειγμα, στο δυστύχημα στα Τέμπη, ότι φταίνε εξ ίσου όλες οι κυβερνήσεις. Και η παρούσα και οι προηγούμενες. Προσπαθώντας έτσι να αποσείσουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες και να τις συμψηφίσουν με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έρχεται όμως το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που οι ίδιοι διόρισαν και τους διαψεύδει. Καθώς στο πόρισμα αποδεικνύεται περίτρανα ότι από το καλοκαίρι του 2019 και μετά τα τρένα λειτουργούν στα τυφλά, χωρίς σύστημα τηλεδιοίκησης. Γιατί κάηκαν τα καλώδια του συστήματος και ουδείς ενδιαφέρθηκε έκτοτε να τα αποκαταστήσει.

Δεν ενδιαφέρθηκε ούτε ο ίδιος ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστα Καραμανλής, ο οποίος λίγες μόνο μέρες πριν το δυστύχημα κατηγορούσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι κακώς αμφισβητούν την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους.

Δεν είναι λοιπόν όλοι ίδιοι, ούτε είναι ίδιες οι ευθύνες όλων για το τραγικό δυστύχημα. Κάποιοι συγκεκριμένοι ευθύνονται γιατί μετά το καλοκαίρι του 2019 τα τρένα έμειναν χωρίς τηλεδιοίκηση και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν υποστηρίζει ότι οι αριστεροί είναι καλύτεροι από τους δεξιούς. Υποστηρίζει όμως ότι η ιδεολογία της Αριστεράς, η πολιτική δηλαδή που αναγορεύει το δημόσιο συμφέρον πάνω από κάθε επιμέρους ιδιωτικό, η πολιτική που υποστηρίζει το κοινωνικό κράτος έναντι των ιδιωτικοποιήσεων που παρέχουν καλύτερη δυνατότητα να θεραπεύονται από τις ασθένειες και να εκπαιδεύονται επιλεκτικά οι πλούσιοι έναντι των φτωχών, είναι μια πολιτική που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Κι αυτό γιατί η πολιτική που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναγορεύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη σε κυρίαρχα πολιτικά επίδικα.

Σε αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγεί σε μια ταξική κοινωνία – ζούγκλα, όπου ισχύει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Δεν είμαστε λοιπόν όλοι ίδιοι. Γιατί κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την… πάρτη τους, ενώ κάποιοι άλλοι ενδιαφερόμαστε για τον διπλανό και κατ΄ επέκταση για το κοινό καλό.

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

kriti arxiki 1

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

«Η κυβέρνησης που αδιαφορεί επιδεικτικά για τον… ψυχικό μαραθώνιο των παιδιών και εφήβων να βρουν…