Είμαι μάρτυρας, όχι υπόδικος λέει ο Βγενόπουλος

Ότι δεν είναι υπόδικος, αλλά έχει απλώς κληθεί να καταθέσει μεταξύ διαφόρων άλλων στελεχών, για την ακριβή ή μη απεικόνιση των ελληνικών ομολόγων στα Ενημερωτικά Δελτία της Λαϊκής Τράπεζας κατά τα έτη 2010 και 2011, ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

575e83021dc5244f068b4770

Η ανακοίνωση του προέδρου της MIG έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να επικυρώσει προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ώστε να επιτραπεί στις κυπριακές Αρχές να εξετάσουν τον Βγενόπουλο, ο οποίος προσπαθεί τώρα να εμφανίσει την υπόθεση ως διαδικαστική.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ότι «η αλήθεια είναι ότι καμία υπόθεση δεν εκκρεμεί εναντίον μου είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο και έχω απλώς κληθεί να καταθέσω, μεταξύ διαφόρων άλλων στελεχών, για την ακριβή ή μη απεικόνιση των Ελληνικών ομολόγων στα Ενημερωτικά Δελτία της τράπεζας κατά τα έτη 2010 και 2011. Να σημειωθεί ότι αυτά τα Δελτία ετοιμάσθηκαν από εξωτερικούς συμβούλους και τις υπηρεσίες της Τράπεζας και είχαν εγκριθεί από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνεπώς η υπόθεση είναι διαδικαστική».

Το ερώτημα βέβαια που ευλόγως τίθεται είναι γιατί ο Βγενόπουλος, ενώ όπως ισχυρίζεται δεν είναι ύποπτος αλλά μάρτυρας επί πολλούς μήνες προσπαθούσε να αποτρέψει την εξέτασή του από τους Κύπριους, με διάφορους νομικισμούς. Διότι, η υπόθεση της εξέτασής του από τους Κύπριους ξεκινά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κύπριοι ανακριτές έφτασαν στην Αθήνα για να τον εξετάσουν, ωστόσο οι δικηγόροι του προσέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών για να μην γίνει προχωρήσει η διαδικασία.

Εκείνο το αίτημα των συνηγόρων του Βγενόπουλου έπρεπε να εξεταστεί από τον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής αφού επρόκειτο για δικαστική συνδρομή μεταξύ Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η Εισαγγελία Εφετών , αντί να απευθυνθεί στη Δικαστική Συνδρομή για να αποφασίσει αυθημερόν, προώθησε το αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών. Με καθυστέρηση έξι μηνών, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2016, το Συμβούλιο αποφάσισε (απόφαση 16/2016) ότι ο Βγενόπουλος πρέπει να εξετασθεί από τις κυπριακές Αρχές.

Η απόφαση του Συμβουλίου προωθήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ωστόσο μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήματος αναίρεσης και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης. Με απλά λόγια την ώρα που όλα έδειχναν ότι πράγματι κάτι συμβαίνει κι ενώ ο Ανδρέας Βγενόπουλος δηλώνει αθώος άρα θεωρητικά δεν έχει λόγο να μην θέλει να καταθέσει ενώπιον των Κυπρίων, ένας ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εμφανίζεται να αμφισβητεί την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Η προσφυγή του Παρασκευαΐδη για μια υπόθεση που δεν ήταν καν θέμα του Συμβουλίου Εφετών και η οποία κυρίως δεν έχει νομικά ερείσματα αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί δικαστική συνδρομή στην Κύπρο, ουσιαστικά εξυπηρετούσε την προσπάθεια του Βγενόπουλου να μην ανακριθεί από Κύπριους άμεσα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Βγενόπουλου

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τα γνωστά ‘’δημοσιογραφικά’’ κέντρα να εμφανισθώ ως υπόδικος ή ότι θα ανακριθώ σε σχέση με την ‘’υπόθεση της Λαϊκής’’, παραπέμποντας σε δήθεν σοβαρές υποθέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι καμία υπόθεση δεν εκκρεμεί εναντίον μου είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο και έχω απλώς κληθεί να καταθέσω, μεταξύ διαφόρων άλλων στελεχών, για την ακριβή ή μη απεικόνιση των Ελληνικών ομολόγων στα Ενημερωτικά Δελτία της τράπεζας κατά τα έτη 2010 και 2011 (!).

Να σημειωθεί ότι αυτά τα Δελτία ετοιμάσθηκαν από εξωτερικούς συμβούλους και τις υπηρεσίες της Τράπεζας και είχαν εγκριθεί από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνεπώς η υπόθεση είναι διαδικαστική. Αντίθετα για όλες τις υποθέσεις της Λαϊκής για τις οποίες δήθεν κατηγορούμαι και επί της ουσίας δυσφημίζομαι επί έτη έχουν εκδοθεί αποφάσεις αρχειοθέτησης, διότι δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ενορχηστρωτές αυτής της λάσπης εναντίον μου είναι υπόδικοι για βαρύτατα ποινικά αδικήματα και προσπαθούν να είναι αρεστοί σε διάφορα κέντρα εξουσίας ελπίζοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους».

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…