Εικονικό οικόπεδο στο Metaverse αγοράστηκε για $2,4 (αληθινά) εκατομμύρια

Πριν καν «πάρει τα πάνω του» ο εικονικός τουρισμός, άρχισε η εικονική αγορά γης στο μετα-σύμπαν - Το «οικόπεδο» που αγοράστηκε έχει πρόσοψη στην εξίσου φανταστική λεωφόρο Fashion Street, και αντιστοιχεί στη συνολική επιφάνεια 1.850 τετραγωνικών μέτρων. 

NewsRoom 01/12/2021 | 12:45

Πριν καν «πάρει τα πάνω του» ο εικονικός τουρισμός, άρχισε η εικονική αγορά γης: Κανένας μεσίτης δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα πουλούσε για εκατομμύρια δολάρια ανύπαρκτα κτήρια ή μηδενική επιφάνεια γης. 

Κι όμως, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι πέρα για πέρα πραγματική αυτή η αγορά, ακόμη κι αν έγινε σε έναν εικονικό κόσμο: Αυτό συνέβη την Τρίτη στην εικονική Decentraland, όπου μια έκταση στο metaverse του ομώνυμου ψηφιακού κόσμου αγοράστηκε για 2,43 εκατομμύρια δολάρια. Ένα κομμάτι εικονικής γης στον online κόσμο Decentraland πωλήθηκε έναντι 618.000 MANA. Πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα αξίας που αναλογεί γύρω στα 4 δολάρια, φέρνοντας τη συνολική αξία των 1.850 τετραγωνικών μέτρων του εικονικού οικοπέδου στα $2.4 εκατομμύρια. 

Το «οικόπεδο» που αγοράστηκε έχει πρόσοψη στην εξίσου φανταστική λεωφόρο Fashion Street, και αντιστοιχεί στη συνολική επιφάνεια των 1.850 τετραγωνικών μέτρων.

Τι είναι το Decentraland

Το Decentraland είναι ένα online περιβάλλον – γνωστό και ως metaverse – όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν γη, να επισκέπτονται κτίρια, να εξερευνούν το περιβάλλον και να αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες ως avatars. Η γη και άλλα αντικείμενα στο Decentraland πωλούνται ως NFTs μέσω blockchain και το νόμισμα είναι το κρυπτονόμισμα MANA.

Μάλιστα, προς το παρόν το Decentraland είναι το μόνο metaverse στο οποίο οι χώροι ανήκουν 100% στους χρήστες. Μπορούν να τους αγοράσουν, να τους διαμορφώσουν και ακόμα και να έχουν έσοδα από αυτούς. Τέτοιοι κόσμοι κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία φέτος, ιδίως όσο η πανδημία ωθεί τους ανθρώπους να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο online. 

Οι αγοραστές σκοπεύουν να διοργανώνουν ψηφιακά ντεφιλέ μόδας, πουλώντας εικονικά ρούχα για άβαταρ.

Τον Ιούνιο, μια άλλη έκταση είχε πωληθεί για 913.228 δολάρια στη Decentraland, και «πάνω της» χτίστηκε ένα 3D εικονικό εμπορικό κέντρο. Ωστόσο ρεπόρτερ του Reuters που περιπλανήθηκαν επανειλημμένα στον «χώρο» λένε πως δεν είδαν κανέναν πελάτη στους διαδρόμους του. 

Πηγή φωτογραφίας: simgalive.com