Newsroom

Newsroom

Εικονική απόβαση στη Λήμνο από το ΝΑΤΟ

Απόβαση στο νησί της Μεσογείου Λήμνο, εκτελούν ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εχθρικό ανατολικό στρατό. Αυτό είναι…

Απόβαση στο νησί της Μεσογείου Λήμνο, εκτελούν ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εχθρικό ανατολικό στρατό. Αυτό είναι το σενάριο του ηλεκτρονικού παιχνιδιού ARMA3 της εταιρείας Bohemia Interactive.
Τα γραφικά είναι πολύ εντυπωσιακά και η μελλοντική επιτυχία του παιχνιδιού εγγυημένη σύμφωνα με τους συντελεστές.
Ισχυρές ενστάσεις έχουν όμως οι κάτοικοι της Λήμνου, που αναγνωρίζουν οικεία μέρη στο εικονικό περιβάλλον του παιχνιδιού.
Ο αντιδήμαρχος Λήμνου Μπουλώτης Δημήτρης, με τον οποίο μιλήσαμε, μας επιβεβαιώνει ότι ολόκληρο το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσονται οι μάχες είναι το νησί της Λήμνου κάτι που παραδέχονται και οι δημιουργοί του. Οι λεπτομέρειες στο εικονικό περιβάλλον είναι εντυπωσιακές. Απεικονίζεται η περιοχή Αυλώνα της Λήμνου, στο βάθος φαίνεται η πρωτεύουσα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο σταθμός της ΔΕΗ καθώς και ένα μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής. Λείπει μόνο ένα φουγάρο από το σταθμό της ΔΕΗ που χτίστηκε πρόσφατα, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος.
Κάποιος που έχει εξοικείωση με τη μορφολογία του νησιού, μπορεί να αναγνωρίσει μονοπάτια, κτήματα ακόμη και την χαρακτηριστική βλάστηση του νησιού.
Προς το παρόν το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει πάρει κάποια σχετική απόφαση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί αλλά έχει ήδη επικοινωνήσει με νομικούς για να δουν τις περαιτέρω κινήσεις τους με πρωταρχικό μέλημα να διευκρινίσουν αν έχουν οι συντελεστές του παιχνιδιού την σχετική αδειοδότηση για τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούν, πιθανότατα από τις υπηρεσίες google earth ή κάποια άλλη παρόμοια που θα παρέχει υψηλής ευκρίνειας δορυφορικές φωτογραφίες.


Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…