Εικόνες που σοκάρουν: Συλλήψεις για νεράτζια με ξυράφια σε Λύκειο – «Είμαστε κοντά στο να φτιαχτούν συμμορίες»

«Θα πω όμως ότι μιλάμε για μία κοινωνική τάση που διαμορφώνεται και είναι επικίνδυνη. Είμαστε κοντά στο να φτιαχτούν συμμορίες» - «Μιλάμε για μία κοινωνική τάση που διαμορφώνεται και είναι επικίνδυνη».

image 12

Τρεις συλλήψεις για τα νεράτζια με ξυράφια στο 12ο Λύκειο Πατρών. Σε άλλο σχολείο βρέθηκαν μέχρι και μολότοφ. Ο Κ. Φλαμής μεταφέρει στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα όλο το ρεπορτάζ. Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι επιθέσεις που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχολεία της Πάτρας, ενώ γίνεται λόγος για συμμορίες που ήδη δρουν ανεξέλεγκτα. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για μια μεγάλη ομάδα τουλάχιστον 40 ατόμων – η οποία πετούσε πέτρες, ξύλα και νεράντζια…με ξυράφια. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης τραυματίστηκε ένας μαθητής, που έκανε ράμματα και είναι καλά στην υγεία του ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οπτικό υλικό βρίσκεται στη διάθεση της αστυνομίας, από κάμερες που υπάρχουν σε κτίρια γύρω από το σχολείο. Πρόκειται για μικρά παιδιά, 15-16 ετών. Αυτό που προέκυψε εκ των υστέρων είναι ότι πρόκειται για κάποιους μαθητές άλλων σχολείων που μάλιστα ανέβαζαν στο Instagram με τις πιθανές επιθέσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής είπε, «Όλα ξεκίνησα όταν υπήρχε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, έχασε το ένα σχολείο σε μια διαμάχη εκεί, και τελικά δώσανε κάποιο ραντεβού εν μέσω της σχολικής ημέρας, και πήγαν καμιά 40 αριά από το ένα σχολείο πάνω από δυο σχολεία και επιτέθηκαν με αυτά τα νεράτζια στο αλλο σχολείο. Ανταπάντησε μετά το άλλο σχολείο και έγινε αυτό που βλέπετε στις εικόνες». 

Δείτε το βίντεο

Το βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση 40 ατόμων σε σχολείο της Πάτρας

«Δεν γίνεται λόγος τόσο για χουλιγκανισμό, αλλά περισσότερο για παραβατικές συμπεριφορές», σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Φώτου.

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια Αγγελική Φώτου, δήλωσε πως είδε μέσα σε ένα νεράντζι που της έδειξαν έντρομοι μαθητές του σχολείου ένα σκουριασμένο ξυραφάκι. 

«Σίγουρα δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Βοηθηθήκαμε ιδιαίτερα από την Ασφάλεια Πατρών. Τα πράγματα ήταν ήρεμα σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι αν όντως εμπλέκονται μαθητές από άλλα σχολεία, θα βρουν τον δρόμο τους. Είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και τα καταδικάζουμε. Πρέπει να λύνονται με τη βοήθεια των ειδικών αλλά και της αστυνομίας. Είναι αλήθεια, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχω, ότι τέτοια περιστατικά αυξάνονται σε σχολεία της Πάτρας. Ανεβάζουν, όπως μου έχει μεταφερθεί και δε ξέρω πόσο αληθή είναι, ότι ανεβάζουνε stories και λένε σε ποια σχολεία πρόκειται να επιτεθούν. Είναι κάτι που θα το χειριστεί η αστυνομία» λέει και καταλήγει:  

«Επί της ουσίας δύο χρόνια λόγω κορονοϊού τα παιδιά έχουν μείνει εκτός εκπαίδευσης, έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη συμπεριφορά. Λαμβάνοντας υπόψιν και τις ιδιαίτερες  οικονομικές, κοινωνικές συνθήκες, πολλά παιδιά δυστυχώς αναπτύσσουν όλο και περισσότερο τέτοιες συμπεριφορές. Προέρχονται και από συγκεκριμένους χώρους, όχι πολιτικούς. Υπάρχει ένα κοινωνικό περιθώριο που ίσως έγινε πιο έντονο. Το φαινόμενο όντως αρχίζει να παρατηρείται όμως το συγκεκριμένο σχολείο διακρίνεται για την ηρεμία του. Οι γονείς το επιλέγουν. Δεν έχουμε παραβατικές  συμπεριφορές από μαθητές μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ηρεμία. Σίγουρα πρέπει να ληφθούν μέτρα για αυτά τα φαινόμενα».

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος: «Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται σε συνέχεια άλλων γεγονότων. Όπως γνωρίζει η αστυνομία και έχει ήδη πει, υποδηλώνει ένα κλίμα που πλέον είναι ανησυχητικό. Παρακολουθούμε την κατάσταση. Ο μαθητής που τραυματίστηκε είναι καλά, έχει κάνει τρία ράμματα και έχει γίνει μήνυση από τον πατέρα του. Έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις. Υπάρχει σαφής εικόνα από την αστυνομία για το τι συμβαίνει».

«Από εκεί και πέρα δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «συμμορίες», δεν είμαι και αρμόδιος. Θα πω όμως ότι μιλάμε για μία κοινωνική τάση που διαμορφώνεται και είναι επικίνδυνη. Είμαστε κοντά στο να φτιαχτούν συμμορίες, αυτό εισπράττω, και πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε, «Το φαινόμενο είναι απόρροια γενικότερων κοινωνικών προβλημάτων. Τα παιδιά μας βρίσκονται σε αδιέξοδα και μεγαλώνουν με μεγάλα άγχη. Το κύριο εργαλείο για να σώσουμε τα παιδιά  μας και να τα επαναφέρουμε σε ένα δημιουργικό και θετικό δρόμο είναι να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Είναι καιρός να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα που δεν θα λυθεί με αστυνομικά μέτρα».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…