Εικόνες ντροπής στη Ροδόπη: Βανδάλισαν μουσουλμανικό νεκροταφείο

«Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Μουφτεία Κομοτηνής

tafoi

Ένα γεγονός που προκαλεί μόνο ντροπή έλαβε χώρα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στον Πολύανθο Ροδόπης καθώς άγνωστοι βανδάλισαν τάφους με αρκετούς από αυτούς να έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές.

Οι αρχές σύμφωνα με το γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζή, διερευνούν το περιστατικό δίχως όμως να έχουν διευκρινίστει τα κίνητρα των δραστών.

Μάλιστα ο κ. Καλαντζής με ανακοίνωση του καταδίκασε το αποτρόπαιο γεγονός σημειώνοντας ότι «Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραμματέα Θρησκευμάτων:

«Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας. Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης.

Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Μουφτεία Κομοτηνής τονίζοντας πως την Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ζούσαν και ζουν πάντα ειρηνικά σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες ο ένας του άλλου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μουφτείας Κομοτηνής:

«Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι από έναν ή από πολλούς δράστες έγιναν βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθος του δήμου Ιάσμου Π.Ε.Ροδόπης.

Προσευχόμαστε ο Πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν ή αυτούς τους ασεβείς ανθρώπους και να τους φωτίσει ώστε να καταλάβουν το λάθος τους. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου.

Στην πρόσφατη δοκιμασία με τις πυρκαγιές όλοι μαζί μουσουλμάνοι και χριστιανοί ενωθήκαμε και συμπαρασταθήκαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς διάκριση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το κάνει πάντα.

Ευτυχώς η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου»

Ρέθυμνο – δόγμα Άδωνι στο ΕΣΥ: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να καλύψει εφημερίες (video)

γιατρος

Ρέθυμνο – δόγμα Άδωνι στο ΕΣΥ: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να καλύψει εφημερίες (video)

Ανησυχία προκαλεί η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα κενά στα…

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

limnonari 696x513 1

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

Η κτηματική υπηρεσία της Μαγνησίας φέρεται να έδωσε σε επιχείρηση άδεια στην οποία συμπεριλαμβάνεται και…

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

AP24204029916145

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών καλείται πλέον να επιλέξει ποιος άλλος, ή ποια άλλη, θα…