ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Εικόνες κιτς στην Ηλεία-Kουμπουροφόροι φουστανελάδες και ακροδεξιοί , στην ενθρόνιση του υπόδικου για ψευδορκία νεου μητροπολίτη Ηλείας

Σουρεαλιστικές εικόνες που ακροβατούν μεταξύ της γραφικότητας και της γελοιότητας εκτυλίχθηκαν σήμερα στον Πύργο της Ηλείας κατά την διάρκεια της ενθρόνισης του υπόδικου για ψευδορκία νέου τοπικού μητροπολίτη Αριστείδη Μπαχού.

φουστανέλες

Ακροδεξιά στοιχεία , μαζί με διάφορους τοπικούς αυτόκλητους σωτήρες , τοπικούς παράγοντες , υποψήφιους βουλευτές  και κουμπουροφόρους φουστανελάδες ακόμη και στρατιώτες !!!  δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου κίτς εικόνα που παραπέμπει σε ανάλογες θρησκευτικές τελετές στο Ιράν !

ηλεία

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην «ιερή φιέστα βρέθηκε ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός , ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Παναγιωτόπουλος και 2-3 ακόμη τοπικά στελέχη .

 

φουστανέλες

Η παρουσία των ανωτέρω προκάλεσε «ψιθύρους και σχόλια» στην Ηλεία καθώς οι συγκεκριμένοι δεν πήραν ποτέ δημόσια θέση για τα δύο ολοσέλιδα  αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento , σχετικά με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την Ιερά Σύνοδο η εκλογή του νέου μητροπολίτη Ηλείας.

Το Documento είχε αποκαλύψει με στοιχεία ότι με βάση τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος , ο νέος μητροπολίτης Ηλείας δεν θα έπρεπε να είναι ούτε καν υποψήφιος καθώς παραπέμπεται με αμετάκλητο Κλητήριο Θέσπισμα να δικαστεί στον Πύργο στις 17 /1/2023 με το ατιμωτικό για κληρικό αδίκημα της ψευδορκίας .

https://www.documentonews.gr/article/mitropolitis-tha-dikastei-gia-pseydorkia/?fbclid=IwAR2W68umqarwMh5Nqt7wqWyhahC0U_wi3Tnqmjj2PqK1E4IkwpdLMXKaaP4

Όπως καταγγέλλουν εκκλησιαστικές πηγές , προκειμένου να ξεπεραστεί εμμέσως το εμπόδιο αυτό , τον περασμένο Αύγουστο σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς καμία διαβούλευση ψηφίστηκε στη Βουλή, ο νέος νόμος (ν. 4957/2022) περί οργανικών θέσεων κληρικών, στον οποίο στο άρθρο 325 παρ. 16 περί παύσης μητροπολιτών εξαλείφθηκε περιέργως το αδίκημα της ψευδορκίας ( για το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί ο νέος μητροπολίτης Ηλείας )  που υπάρχει στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ συγχρόνως παρέμειναν διάφορα μικρότερης σημασίας αδικήματα, όπως εκείνο της απείθειας!

https://www.documentonews.gr/article/iera-paraloga-apo-ton-neo-mitropoliti/?fbclid=IwAR0dZ2fTv79xXPw56MnP7wNC9tq4jGZ1nvTPzE_kmrXNgE6LlQzWjv5b1M0

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento ένα ακόμη ισχυρό στοιχείο σε βάρος του νέου μητροπολίτη Ηλείας είναι η υπ’ αριθμ. 12/2018 διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών που υπογράφει ο αντεισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Μπισμπίκης,η οποία προέκυψε μετά την προσφυγή του κ. Μπαχού κατά της παραπομπής του από τον εισαγγελέα Πύργου. Μέσω της διάταξης υιοθετείται πλήρως και δικαστικώς αιτιολογημένα η αμετάκλητη παραπομπή του μητροπολίτη σε δίκη με το ατιμωτικό για κληρικό αδίκημα της ψευδορκίας σε βάρος άλλου κληρικού.-

MPAXOS MPAXOS

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…