ΓΒ

Γιάννης Βρεττός

Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω

Μία κοινωνία που όχι μόνο ανέχεται αλλά και επιβραβεύει ρατσιστές, ομοφοβικούς, ξενοφοβικούς, λαμόγια κι αποβράσματα είναι μία κοινωνία σάπια!

Gkatsos
Η δυσοσμία που αποπνέουν τα θρασίμια στον θεσσαλικό κάμπο ωχριά μπροστά στη δυσωδία, στην αποφορά, στην μπόχα που αναδίνουν οι συνειδήσεις αυτών με τα μεγάλα πέη, αυτών που πωλούνται κι αγοράζονται κι εκείνων των χιλιάδων που τους ακολουθούν σαν πτωματοφάγες ύαινες και όρνια!
Μία κοινωνία που όχι μόνο ανέχεται αλλά και επιβραβεύει ρατσιστές, ομοφοβικούς, ξενοφοβικούς, λαμόγια κι αποβράσματα είναι μία κοινωνία σάπια!
Μία κοινωνία που θεωρεί πως τα ολοκαυτώματα και οι τραγωδίες των Τεμπών ήταν μοιραία και θεόθεν είναι μία κοινωνία συνεργός στα φριχτά αυτά εγκλήματα !
Μία κοινωνία που ακολουθεί όσους τα «επιχειρήματά» τους εδράζονται στο υπογάστριο είναι μία κοινωνία ανθρωποειδών!
Μία κοινωνία της οποίας οι αξίες αρχίζουν και τελειώνουν με το σφύριγμα της έναρξης και λήξης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι μία κοινωνία ηλιθίων!
Μία κοινωνία που πίσω απ’ τις φυσικές καταστροφές, για τις οποίες ευθύνεται, βλέπει ευκαιρίες για πλιάτσικο, αρπαχτές και «μπίζνες» είναι μία κοινωνία αυτοκτονική!
Μία κοινωνία που η μισή πνίγεται κι η άλλη μισή παρακολουθεί την τραγωδία της απ’ τις οθόνες αράζοντας στα χιλιάδες «καφέ» που μας κατάκλυσαν είναι μία κοινωνία ωχαδερφική!
Μία κοινωνία που κατέχει τα πρωτεία σε όλους τους αρνητικούς δείχτες που την αφορούν και αντίθετα πατώνει σε ό,τι είναι καλό, σωστό και δίκαιο είναι μία κοινωνία απαίδευτη!
Μία κοινωνία που γαλουχεί τα παιδιά της στις ιδέες του μεσσιανισμού και του σκοταδισμού είναι μία κοινωνία μεσαιωνική!
Μία κοινωνία που αποδέχεται τον βιασμό παιδιών και σιωπά μπροστά στους «ευυπόληπτους»» «πολίτες» που τον διαπράττουν είναι μία κοινωνία ανήθικη!
Μία κοινωνία που ανέχεται τον νεποτισμό τριών οικογενειών στην πολιτική σκηνή της χώρας μας είναι μία κοινωνία ραγιάδων !
Μία κοινωνία που παρακολουθεί σε ζωντανή σύνδεση τη δολοφονία συνανθρώπων μας και δεν αντιδρά είναι μία κοινωνία κόλαση!
Μία κοινωνία που ενημερώνεται από Μ.Μ.Ε που στηρίζουν και δικαιολογούν όλα τα παραπάνω είναι μία κοινωνία οργουελική!
Αυτή η κοινωνία είναι η κοινωνία μας! Αυτή για την οποία ο Άκης Πάνου φιλοσοφεί με δηκτικό τρόπο: «Τι ειρωνεία! Εμείς την φτιάξαμε αυτή την κοινωνία!
Αυτός είναι ο κόσμος μας! Αυτός που εξοργίζει τον Νίκο Γκάτσο και τον κάνει να αναρωτιέται : «Πότε θα βγει να σκούξει κάποιος, αυτός ο κόσμος είναι σάπιος!».
Κι όσο – δυστυχώς- παραμένουμε άβουλοι και μοιραίοι κάποια στιγμή όπως λέει ο Κώστας Τριπολίτης δια στόματος Δήμου Μούτση «ο ένας θα φάει τον άλλονε κι όλους μαζί ο καιρός!»
Γι’ αυτό ας κάνουμε πράξη την προσταγή του Μιχάλη Κατσαρού : «Αντισταθείτε!»
Κι αυτό από μόνο του δε φτάνει. Να κάνουμε ένα πιο αποφασιστικό βήμα: «Επιτεθείτε !» !
Ο καθένας μόνος του απ’ το δικό του μετερίζι κι όλοι μαζί μέσα απ’ τις συλλογικότητες που συμμετέχουμε να υψώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας διατρανώνοντας την απόφασή μας να υπηρετήσουμε έναν πολιτικό πολιτισμό σε μια πανανθρώπινη ειρηνική συνύπαρξη !
Οι άνθρωποι της δουλειάς να απαιτήσουν και να αγωνιστούν για το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!
Οι άνθρωποι της διανόησης να προβάλουν με τα μανιφέστα τους το «Φτάνει πια! Ως εδώ !» κάνοντας τον λόγο τους, λόγο διεκδικητικό και ουμανιστικό!
Οι άνθρωποι της τέχνης με τα έργα τους να δείξουν τον δρόμο που χαράζει ο Νικηφόρος Βρεττάκος και οδηγεί σε μια παγκόσμια «λειτουργία κάτω απ’ την Ακρόπολη» και σ’ ένα δοξαστικό από όλους «Αλληλούια πάνω στο Έβερεστ !»
Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να διαμορφώσουν τις συνειδήσεις των παιδιών και των νέων έτσι που στα μάτια του άλλου να διαβάζουν τον αλτρουισμό και την συνεργατικότητα!
Όλες και όλοι μας να αντιληφθούμε ότι τίποτα στην κοινωνία δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό! Οι έχοντες και κατέχοντες διαθέτουν τη δύναμη και τον τρόπο να ζαχαρώνουν το χάπι στρέφοντας την προσοχή και τη σκέψη των πολλών εκεί που όσα διαδραματίζονται είναι ακίνδυνα γι’ αυτούς και οι ίδιοι παραμένουν στο απυρόβλητο! Είναι χρέος μας να αλλάξουμε το σκηνικό και να κάνουμε πρωταγωνιστή τον άνθρωπο κι όχι «την τιμή του μονάχα» που λέει κι ο Μπρέχτ!
Η πολιτική να εκπορεύεται απ’ τους πολίτες και να επιστρέφει σ’ αυτούς διαμορφώνοντας μια κοινωνία δίκαιη και ειρηνική.
Διαφορετικά μπορούμε να επαναλαμβάνουμε συνεχώς την πασίγνωστη φράση του κ. Νίκου Γκάτσου: « Καληνύχτα Κεμάλ! Αυτός ο κόσμος δε θ’ αλλάξει ποτέ! Καληνύχτα!»
Είναι κι αυτός ένας τρόπος! Τότε, καληνύχτα σε όλους μας!
Πηγή: Facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…