Εικόνα από το προσεχές μέλλον με τις «θαυματουργές ιδιότητες του Μωυσή» στα σχολεία

To «θαύμα του Μωυσή» θα ξαναγίνει  σε λίγες βδομάδες και θα εγγυηθεί την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Ο «θεός του νεοφιλελευθερισμού», Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ακόμα κίνηση ρίσκου άναψε το πράσινο φως να ανοίξουν τα σχολεία σε όλες τι βαθμίδες  κρύβοντας κάτω από τη μάσκα τις τεράστιες ευθύνες του και αγνοώντας τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

pixday1008

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας για την χρήση της μάσκας την νεα σχολική χρονιά και κυρίως στα νηπιαγωγεία. Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις για τους όρους υπό τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, είναι λίγο ασαφής δείχνοντας ότι στο επιτελικό κράτος συνεχίζουν τις παλινωδίες παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων γονέων. Κι αυτό γιατί ορθώς η χρήση της μάσκας είναι ενα μέτρο προστασίας, όμως το ερώτημα κατά πόσο αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά από παιδιά προσχολικής ηλικίας ή των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, δεν έχει απαντηθεί από πλευράς κυβέρνησης. Η διευκρίνηση από μεριάς υπουργείου παιδείας, ότι για τα παιδιά στο νηπιαγωγείο θα έχει την μορφή παιχνιδιού, μόνο σοβαρή δεν μπορεί να την λάβει κανείς.  Ενα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι η απόφαση της κυβέρνησης  να μην δημιουργηθούν μικρότερα τμήματα.

Η κυβέρνηση δηλαδή επιβάλει την χρήση μάσκας  αντί της ενίσχυσης των σχολικών μονάδων. Δηλαδή αγνοεί παντελώς τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν ολιγομελή τμήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία όπου ο μέγιστος αριθμός των μαθητών σε κάθε αίθουσα δεν θα υπερβαίνει τους 15. Εκτός αν οι θαυματουργές ιδιότητες του Μωυσή-που πριν λίγους μήνες θριαμβολόγησε για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα-θα σταθούν ικανές ώστε οι μαθητές-ειδικά τα νήπια- θα τηρήσουν ευλαβικά… (σ.σ όπως έλεγε και το spot) τα νέα μέτρα και δεν τσινίσουν

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα από τους χιλιάδες αγανακτισμένους γονείς, που δεν είναι αντίθετοι τόσο για την  χρήση της μάσκας, αλλά για τον εμπαιγμό από πλευρά κυβέρνησης.  Οπότε  το «θαύμα του Μωυσή» που τόσο καλά πλάσαρε τους προηγούμενους μήνες το επιτελικό κράτος μαζί με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φαίνεται δεν πουλάει ποια.

Ο λόγος προφανής, γιατί  οι γονείς βλέπουν ότι αν γίνει η στραβή… υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι και τα παιδιά και όχι η κυβέρνηση.

Γιατί ήδη στο μυαλό τους έχουν κάνει εικόνα από το προσεχές μέλλον, όπως πολύ σωστά αναφέρει μια πολύ καλή συνάδελφος δημοσιογράφος-μητέρα- η Άννα Ομηρίδου σε ανάρτηση της:

«Εικόνα από το προσεχές μέλλον: τα παιδιά βγαίνοντας στο διάλειμμα τα μισά παρατάνε τις μάσκες πάνω στα θρανία, τα υπόλοιπα τις κρατάνε στο χέρι, η μια θα πέσει θα την τινάξουν λίγο θα την βάλουν στην τσέπη θα την ξανά φορέσουν μπαίνοντας στην αίθουσα.

Η άλλη θα ξεχαστεί σε κάποιο σημείο της αυλής και ο δάσκαλος που θα έχει να διαχειριστεί μια σειρά από θέματα θα αναζητά ΚΑΙ τη χαμένη μάσκα για μπορέσει να ξεκινήσει το μάθημα.

Ο Γιωργάκης θα ανταλλάξει με τον Κωστάκη τη μάσκα του Spiderman γιατί του Τιτανοήρωα είναι καλύτερη και αντίστοιχα το ίδιο θα κάνει και η Ελενίτσα με τη Μαρία γιατί το Frozen είναι καλύτερο από τη Barbie.

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει σοβαρά ότι ένα 5χρονο, 6χρονο, 7χρονο μπορεί να επιδείξει αυτή την «ατομική ευθύνη« που του ζητα η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως αντί να έχει προετοιμαστεί τους μήνες που προηγήθηκαν να έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών, να έχουν βρεθεί αίθουσες ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους μαθητές. Αντί να έχουν αναβαθμίσει την τηλε εκπαίδευση ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και λειτουργικά όταν χρειαστεί. Δεν υποτιμώ τα παιδιά μας.

Το θέμα δεν είναι τόσο η μάσκα που οκ θα την μάθουν και θα είναι πιο υπεύθυνα και από ορισμενους ενηλικες. Το σημαντικότερο όλων είναι 25 και 27 παιδιά σε μια αίθουσα;

Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που εν μέσω πανδημίας τα σχολεία ανοίγουν με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και η λύση που προτείνεται είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα Νήπια;;;;;;

Και ερωτώ;

Όταν τον Απρίλιο ο κ. Τσιόδρας δήλωνε ότι η χρήση της μάσκας είναι επικίνδυνη αν δεν γίνεται σωστά- άποψη που τότε συμμερίζονταν όλοι οι λοιμωξιολόγοι που σήμερα βρίσκουν τόσο απλό να χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά μάσκα για 6 και 8 ώρες στο σχολείοποιος είναι αυτός σήμερα που αναλαμβάνει την ευθύνη για τα παιδιά μας;;;

Πως τον Ιούνιο όταν άνοιξαν τα σχολεία με μηδενικά σχεδόν κρούσματα στη χώρα ήταν επιβεβλημένο να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα ενώ σήμερα με χιλιάδες κρούσματα μπορούν να λειτουργήσουν με 25 και 27 παιδιά;

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο, στην καθημερινότητά τους, στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και κατάλληλη μέριμνα.

Μείναμε σπίτι όσο χρειάστηκε, τηρούμε ευλαβικά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, φοράμε μάσκα οι ενήλικες παντού, τηρούμε τις αποστάσεις, όμως απαιτούμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όσους αποφασίζουν για εμάς»

Αδίκως λοιπόν οι γονείς ανησυχούν; Γιατί σίγουρα το επιτελικό κράτος ετοιμάζει μια ακόμη φιέστα στις 7 Σεπτεμβρίου, εάν είναι αυτή η οριστική ημερομηνία  (σ.σ αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις από την κ. Κεραμέως), όπου θα στηθεί μια κομψότητη παράσταση στα σχολεία με παπάδες χωρίς μάσκες,  με δημοσιογράφους με μάσκες που θα ρωτάνε τα παιδάκια αν είναι χαρούμενα που επέστρεψαν στο σχολείο, και ένα πρωθυπουργό σε ρόλο  «Μωυσή» αλλά με μάσκα, που θα ακουμπάει όλα τα παιδάκια, δείχνοντας μια ωραιότατη δεξιά κανονικότητα με Μάσκες στα Σχολεία … σε τάξεις 25 Μαθητών και με την προσδοκία να πετύχει η «ανοσία της αγέλης»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονίζει η σύζυγος Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…