Newsroom

Newsroom

Είχε παραιτηθεί από το ΔΣ της εταιρείας από το 2015 η Αναστασία Ξεπαπαδέα

Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα ότι η ΓΓ Καταπολέμησης της Διαφθοράς είναι μέλος της διοίκησης εταιρείας - Δείτε τα σχετικά έγγραφα

xepa 1

Διαψεύδεται το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με το οποίο η γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι «μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα».

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα, αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από μία απλή αναζήτηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα με την επωνυμία ‘Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί’». Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται μάλιστα, ότι η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του οποίου φέρεται να είναι μέλος η κ. Ξεπαπαδέα έχει θητεία έως το 2020.

Μόνο που η «απλή αναζήτηση» φαίνεται πως δεν ολοκληρώθηκε, αφού με μια επιπλέον αναζήτηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), φαίνεται ότι είχε κατατεθεί «αίτηση καταχώρησης αλλαγής σύνθεσης του ΔΣ (παραίτηση, αντικατάσταση μέλους) και ανασυγκρότησης αυτού».

Μάλιστα, σε πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΓΕΜΗ με ημερομηνία 09/02/2016, τονίζεται ότι η Αναστασία Ξεπαπαδέα έχει αποχωρήσει ήδη από τον Μάιο του 2015 από το ΔΣ της εταιρείας.

«Μετά την αποχώρηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα τον Μάιο του 2015 και την παραίτηση από 10-12-2015 του Μιχαήλ Μίαρη, εκλέγεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πενταετή θητεία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Ενημερώνουμε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου», τονίζει από την πλευρά της η ΓΓ Καταπολέμησης της Διαφθοράς σε ανακοίνωσή της. 

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα τονίζει στην ανακοίνωση ότι «ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Ξεπαπαδέα έχει ως εξής: 

«Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα και με μεγαλύτερη ένταση, μήπως και δημιουργηθεί αντιπερισπασμός για την υπόθεση Novartis, η καμπάνια σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και άλλα Μέσα παραπληροφόρησης.

Αφού απέτυχε η προσπάθεια να παρουσιαστώ ως στενή συνεργάτης ενός προσώπου, το οποίο μου είναι παντελώς άγνωστο και να εμφανιστώ ως δικηγόρος με επαγγελματική δράση δήθεν εις βάρος του δημοσίου, σήμερα μου αποδίδεται η ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης, από το οποίο έχω παραιτηθεί το Μάιο 2015.

Αντιλαμβάνομαι ότι με το έργο της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ταράξει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που ανενόχλητα λυμαίνονταν τη χώρα για δεκαετίες. Ενημερώνουμε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου. Ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Συνιστούμε ψυχραιμία και καλή δύναμη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω».

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης