Είχε απαγορευθεί απο τον Σαξώνη να λαμβάνει μετρητά από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου

Στο επίκεντρο του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε απόφαση…

papageorgopoylos

Στο επίκεντρο του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε απόφαση του τέως δήμαρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με την οποία, από το 2002, είχε απαγορευθεί ρητώς στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη να λαμβάνει μετρητά από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου. 

Η απόφαση αυτή, την οποία εισηγήθηκε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, δεν εφαρμόστηκε -όμως- ποτέ στην πράξη. «Θεώρησα ότι ο Σαξώνης ήταν διαχειριστής πληρωμών και συνέχισα να του δίνω μετρητά» τόνισε ο εισηγητής της συγκεκριμένης εντολής, ο οποίος διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου, ότι τη σχετική πρωτοβουλία δεν την ανέλαβε επειδή διαπίστωσε ότι ο πρώην ταμίας «έκλεβε» χρήματα.

Επιμένοντας στο θέμα αυτό, το δικαστήριο απευθυνόμενο στον τέως δήμαρχο τον ρώτησε εάν γνώριζε ότι ο Π. Σαξώνης παρά την εντολή συνέχιζε να παίρνει μετρητά, με δεδομένο μάλιστα ότι είχε σχετική ενημέρωση από το ημερήσιο δελτίο ταμείου. 

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι δεν ήταν δουλειά του να ελέγχει τους ταμίες, ούτε τη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας. «Θα ελέγξει ο δήμαρχος την ταμειακή υπηρεσία;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι την αρμοδιότητα αυτήν την είχε εκχωρήσει στους αντιδημάρχους Οικονομικών και στους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών. 

«Παρακολουθούσα μόνο πόσα χρήματα είχε ο δήμος, γιατί έπρεπε να ενημερώνω το δημοτικό συμβούλιο» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι τον Π. Σαξώνη δεν τον γνώριζε. «Πρώτη φορά τον γνώρισα στο δικαστήριο» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ, η Θ’ ΔΟΥ απάντησε στο ζήτημα που είχε προκύψει πριν από λίγες μέρες με παραστατικό πληρωμής κρατήσεων του 1996. Η ΔΟΥ απεφάνθη ότι πρόκειται για παραστατικό που πλαστογραφήθηκε και παρουσιάστηκε σαν μεταγενέστερο (του 1998). Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο προσκόμισε η υπεράσπιση του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια θέλοντας να καταδείξει ότι ο Π. Σαξώνης υπεξαιρούσε και προ του 1999, είχε χαρακτηριστεί από την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά «εξ’ υπαρχής πλαστό», θέση την οποία υιοθέτησε και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. 
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί. newsbeast.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…