Ειδικό Δικαστήριο- Λοβέρδος: Δεν έχω στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο

Με την κατάθεση του βουλευτή του Πασοκ- ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου συνεχίστηκε η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφοράς Ελένης Τουλουπακη.

Με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Ανδρέα Λοβέρδου συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη. Ο κ. Λοβέρδος είναι ο πρώτος μαρτυρας που καταθέτει στη δίκη, καθώς μαζί με άλλους δύο βουλευτές είχαν καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε βάρος του τότε υπουργού Παναγιώτη κουρουμπλή για την τιμολόγηση των φαρμάκων της novartis η οποία διαβιβάστηκε καθυστερημένα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να παραγραφεί.

Κατά τον μάρτυρα Λοβέρδο η αναφορά αυτή όφειλε να διαβιβαστεί από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή για τα περαιτέρω, όπως διαβιβάστηκαν και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων κατά των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Novartis. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απέδωσε δόλο ή πρόθεση για τη μη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στη Βουλή για την εισαγγελέα Τουλουπάκη, ενώ ανέφερε πως «δεν έπραξε το καθήκον της».

Ερωτηθείς αν πίσω από την κίνηση αυτή της εισαγγελέως Τουλουπάκη ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως «δεν γνωρίζει», ενώ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων υποστήριξε ότι «αντικειμενικά ωφελήθηκαν οι εταιρείες, αλλά δεν ξέρω αν είχε δόλο». «Εξ αντικειμένου ωφελήθηκαν. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους και μάλιστα, όταν το θέμα έχει κλείσει, όταν κάποιοι φρόντισαν γι αυτό» σημείωσε ειδικότερα ο πρώην υπουργός.

Κάποια στιγμή ο Ανδρέας Λοβέρδος ρωτήθηκε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου: «Η κυρία Τουλουπάκη δεν έκανε καμία κίνηση, όπως και η κυρία Ράικου. Προκάλεσε κάποιος την απόφαση της;» ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντά πως δεν γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τόσο η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Γιάννης Μαντζουράνης: Ανοικτός ο δρόμος για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη

«Ο κ. Λοβέρδος αποδόμησε ουσιαστικά το κατηγορητήριο της Ελένης Τουλουπάκη. Μετά την καταλυτική μαρτυρική κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου ο δρόμος για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη είναι ανοικτός, ελεύθερος και εύκολος», σημείωσε σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολιάζοντας την κατάθεση Λοβέρδου.

Ανδρουλάκης: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών

Ανδρουλάκης: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει…

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστικών για τον 16χρονο έξω από το Ιπποκράτειο

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστικών για τον 16χρονο έξω από το Ιπποκράτειο

Αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά στην…

Ψευδομάρτυρας και συκοφάντης του Σαλμά ο Μανιαδάκης: Ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών από το δικαστήριο

Ψευδομάρτυρας και συκοφάντης του Σαλμά ο Μανιαδάκης: Ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών από το δικαστήριο

Το δικαστήριο μετά από μια δωδεκάωρη συνεδρίαση έκρινε ένοχο τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και διαχρονικό…

Με… φόρα έκανε την τέταρτη σερί νίκη ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο

Με… φόρα έκανε την τέταρτη σερί νίκη ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο

Ο Παναθηναϊκός με μια συγκλονιστική ανατροπή στο εκρηκτικό ΟΑΚΑ, επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση…