Newsroom

Newsroom

Ειδικό Δικαστήριο: Νέες απαλλακτικές καταθέσεις για Νίκο Παππά

Με τις καταθέσεις των Δήμητρη Φουρλεμάδη και Γιώργου Παπαχρήστου συνεχίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα.

5685474

Απαλλακτικές σχετικά με τον Νίκο Παππά και το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και οι καταθέσεις τόσο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου όσο και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου στον Alpha, Δημήτρη Φουρλεμάδη, την περίοδο που γινόταν ο διαγωνισμός για τα κανάλια.

«Όταν ο Alpha δεν πήρε άδεια, άρχισε ο Κοντομηνάς να ψάχνει να βρει κάποιον που είχε άδεια. Μου είπε: «Θα δεις τον Καλογρίτσα. Εγώ δεν θα έρθω» τόνισε ο Φουρλεμάδης και συμπλήρωσε πως ο «Κοντομηνάς είχε δυσφορία γιατί έχανε το κανάλι. Ο Κοντομηνάς μιλούσε με πολλούς».

Όπως ανέφερε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alpha, «όταν έγινε ο νώμος 4339/2015 ο Κοντομηνάς από φίλος των κυβερνώντων έγινε εχθρός». Ακόμη όπως υποστήριξε «ο Κοντομηνάς ποτέ δεν εμφάνισε τον Καλογρίτσα ως απεσταλμένο της κυβέρνησης».

Σε ότι αφορά το Νίκο Παππά ο κ. Φουρλεμάδης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου ο Ν. Παππάς. Δεν τον έχω δει».

Επίσης, ο Φουρλεμάδης ανέφερε ακόμη πως δεν υπήρξε «καμία παρέμβαση Παππά στην τριήμερη διαγωνιστική διαδικασία υπέρ Καλογρίτσα»ενώ σημείωσε πως «ο Κοντομηνάς δεν δέχθηκε απειλές ή πιέσεις με χρήση άλλων υποθέσεων του. Ούτε του έταξαν κάτι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην κατάθεσή του και ο Γ. Παπαχρήστος. Όπως ανέφερε, δεν έχει ιδία γνώση αν υπήρξαν ενέργειες «κατʼ εντολή Παππά», ενώ σημείωσε πως δεν τον έχει συναντήσει ποτέ ούτε γνωρίζει για επαφές του που είχαν στόχο τη χρηματοδότηση Καλογρίτσα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας  για διάφορα ζητήματα κατέθεσε κυρίως «τις εκτιμήσεις του», όπως είπε, καθώς «δεν είχε γνώση».

Συνήγοροι υπεράσπισης Παππά: Καταρρίπτονται οι κατηγορίες κατά Παππά

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παπά και συγκεκριμένα οι δικηγόροι  Γιάννης Μαντουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σημείωσαν:

«Και η σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου ήταν αποκαλυπτική ως προς την κατάρριψη των κατηγοριών, που έχουν χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης του Ν. Παππά.

Ο μάρτυρας κ. Β. Μαρινάκης δεν είδε ούτε παρανομία του Ν. Παππά στη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες «ούτε έγκλημα για να το καταγγείλω», όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ανέφερε αρκετές φορές πως «ο διαγωνισμός ήταν αναγκαίος και πάρα πολύ καλός στη διενέργειά του» και πως «ακόμα και οι 4 άδειες ήταν ορθή επιλογή για τη βιωσιμότητα των καναλιών σε μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα», κατέθεσε και για τη γνωστή πρωτοβουλία ενθάρρυνσης συνεργασίας μεταξύ ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών και προσωρινών υπερθεματιστών.

Δήλωσε πως δεν δέχθηκε από την τότε κυβέρνηση «καμία πίεση» για τη δανειοδότηση του κ. Καλογρίτσα, κατέθεσε ότι θεωρεί «λογικές τις επαφές των επιχειρηματιών εκείνη την περίοδο» και ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος Παππά έδωσε σε όλους τους υποψήφιους τις ίδιες ευκαιρίες, τις ίδιες δυνατότητες. Δεν ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας στη διαδικασία».

Ο μάρτυρας κ. Δ. Φουρλεμάδης, συνεργάτης του Δ. Κοντομηνά την επίμαχη περίοδο, κατέθεσε πως δεν είδε και δεν άκουσε τον Ν. Παππά και ξεκαθάρισε πως ο Δ. Κοντομηνάς «ποτέ δεν μου παρουσίασε τον κ. Καλογρίτσα ως απεσταλμένο της τότε κυβέρνησης». Επεσήμανε ακόμα ότι ο τότε ιδιοκτήτης του Alpha είχε σειρά επαφών με προσωρινούς υπερθεματιστές ώστε να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας, ότι «έγινε εχθρός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μόλις ψηφίστηκε ο νόμος 4339/2015» και πως οι δημόσιες τοποθετήσεις του «ήταν λογικό να διακατέχονταν από οργή, καθώς δεν ήθελε -όπως και άλλοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών- να γίνει ο διαγωνισμός και να πληρώσει».

Ο μάρτυρας κ. Γ. Παπαχρήστος κατέθεσε πως δεν έχει ιδία γνώση για το αν υπήρξαν ενέργειες «κατʼ εντολή Παππά». Δήλωσε πως δεν έχει συναντήσει ποτέ τον κ. Ν. Παππά, ούτε γνωρίζει για επαφές του που είχαν στόχο τη χρηματοδότηση Καλογρίτσα. Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως για διάφορα ζητήματα κατέθεσε κυρίως «τις εκτιμήσεις του», όπως είπε, καθώς «δεν είχε γνώση» και, άλλωστε, ως δημοσιογράφος δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του.

Οι ως τώρα συνεδριάσεις και κυρίως οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας των κατηγοριών και της παντελούς έλλειψης αποδείξεων για την αποδιδόμενη στον Ν. Παππά «παράβαση καθήκοντος».

Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματα της εδώ και πολύ καιρό. Σύντομα θα αποφανθεί και το δικαστήριο.

Πηγή: Documentonews

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…