Ειδικό δικαστήριο-Eλένη Τουλουπάκη: Στην ηθική ακεραιότητα εστίασαν 5 μάρτυρες

Με τον καλύτερο τρόπο για την ηθική και επαγγελματική ακεραιότητα της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη μίλησαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζεται μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι πέντε μάρτυρες υπεράσπισης.

ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

Με την κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου εκτός από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς δικάζεται και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η Ελένη Τουλουπάκη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου.

Ωστόσο ήμερα, πρώτος κατέθεσε ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος είναι συνάδελφος του αδελφού της κας Τουλουπάκη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εισαγγελέως και στην πορεία της στον εισαγγελικό κλάδο, ενώ χαρακτήρισε την ίδια ως ιδανική λειτουργό για την Εισαγγελία Διαφοράς.
«Είδα στο πρόσωπό της αφοσίωση, απέφευγε τη δημοσιότητα, αναζητούσε την αλήθεια και κάνει ό,τι της επιβάλλει η συνείδησή της», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντάκης όπως μεταδίδει το efsyn.gr, επισημαίνοντας ότι προσφέρθηκε αυτοβούλως να καταθέσει υπέρ της κατηγορούμενης,

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος χαρακτηρίζοντας ως εκφοβισμό προς το πρόσωπο της κας Τουλουπάκη τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα κάνοντας λόγο για άδικη επίθεση.

Ο ίδιος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αδ. Γεωργιάδη σημειώνοντας ότι ενώ αρχικά αποδέχτηκε το δικαστικό βούλευμα τώρα λέει δεν το αποδέχομαι. «Αυτό υποδηλώνει μια μανία τιμωρητική, έναν άνθρωπο που νιώθει ότι έχει το ακαταδίωκτο».

Ο Ευάγγελος Ξυνός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ήταν ο τρίτος μάρτυρας ο οποίος εκφράστηκε με θετικό τρόπο για την εισαγγελική λειτουργό, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η εικόνα που μου έδωσε η Τουλουπάκη ήταν ενός μονοκόμματου ανθρώπου, θύμιζε παλιούς αυστηρούς και αδέκαστους στη νομική τους συμπεριφορά δικαστικούς».

Προτελευταία κατέθεσε υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η Αργυρώ Μαστοράκη η οποία εκ της θέσεως της είχε ερευνήσει (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.) τον Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η κα Μαστοράκη επισήμανε ότι δεν δέχθηκε ποτέ κάποια παρέμβαση στο έργο της, τόσο από την κα Τουλουπάκη, όσο και από τους τότε επίκουρους εισαγγελείς. «Την ξεχώριζα για τη γνησιότητά της, έδειχνε ότι είναι ένας δίκαιος εισαγγελικός λειτουργός, ότι δεν είχε δεύτερες σκέψεις, ότι ήταν αμερόληπτη και γι’ αυτό αποφάσισα να πάω στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς» σημείωσε η ίδια προσθέτοντας ότι είχε ως αρμοδιότητα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και βρήκε «αδιευκρίνιστα ποσά στον έλεγχο του Άδ. Γεωργιάδη, αναλήψεις μετρητών που δεν γνωρίζουμε την πηγή προέλευσής τους».

Τέλος, κατέθεσε η υπάλληλος της ΑΑΔΕ Κωστούλα Ταραντίλη, η οποία χαρακτήρισε την κα Τουλουπάκη τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα με την οποία είχε άριστες σχέσεις, όπως άριστες σχέσεις είχε η εισαγγελική λειτουργός και με τους άλλους συνεργάτες της.

«Δεν έχω καμιά εικόνα για καμιά επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο γραφείο της Τουλουπάκη ούτε είχα ακούσει και κανένα παράπονο του Ανδρέα Λοβέρδου στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis», επεσήμανε η ίδια.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…