Ειδικό δικαστήριο: Δύο χρόνια με αναστολή στον Παππά – Χρηματική ποινή στον Καλογρίτσα

Tο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και τον Καλογρίτσα για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

5362817

Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, δύο ετών με αναστολή, εξαντλώντας το όριο, επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, παρά την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας. Την ίδια ώρα, στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

O πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, πάρα την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή και παρά το γεγονός ότι κατά την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον πρώην υπουργό, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Ειδικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και τον Καλογρίτσα για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι απαλλακτική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγας Σμυρλή σχετικά με την ενοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Εισήγηση με την οποία είχε συνταχθεί και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της δίκης, Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς θεωρεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της πολιτικής εξόντωσής του.

Η πρόταση του Εισαγγελέα για τις ποινές

Φυλάκιση ενός έτους, για τον Νίκο Παππά είχε προτείνει νωρίτερα ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, για τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για το Χρήστο Καλογρίτσα, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Ο κ. Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή ενός έτους, χωρίς ελαφρυντικό για το Νίκο Παππά, καθώς νωρίτερα ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: documentonews.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…