Newsroom

Newsroom

«Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» – Σοκάρουν όσα είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Τα πρώτα λόγια που είπε ο κυβερνήτης του άλλου Phantom όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

F-4 Phantom

Έκρηξη και φωτιά μέσα στη θάλασσα είπε ότι είδε ο κυβερνήτης του άλλου Phantom F-4 το οποίο πετούσε σε ζεύγος με το μοιραίο αεροσκάφος, που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και να αγνοείται ακόμα ο κυβερνήτης, Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR τα πρώτα λόγια του κυβερνήτη του άλλου Phantom όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν τα εξής: «Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα».

Η άσκηση που πραγματοποιούσε το ζεύγος των μαχητικών, ήταν μια δύσκολη άσκηση χαμηλών τακτικών στροφών, που συνήθως γίνεται σε ύψος ως 100 μέτρων. Στην άσκηση αυτή με τις πτήσεις και τους ελιγμούς σε χαμηλό υψόμετρο, οι πιλότοι των αεροσκαφών προσπαθούν να αποφύγουν τα εχθρικά ραντάρ.

Ο νούμερο 1 του σχηματισμού πετούσε σε τακτικό σχηματισμό με το «νούμερο 2» (το Phantom που συνετρίβη). Το ένα από το άλλο πετούσαν κοντρά σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

**Φωτογραφία Αρχείου

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…