NewsRoom
06/04/2020, 15:30

«Είδα εφιάλτη ότι είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά ευτυχώς ξύπνησα και είδα ότι έχουμε Μητσοτάκη για πρωθυπουργό»

Ένα μεγάλο μπράβο στην Καθημερινή για τη δημοσίευση της πιο διχαστικής και φαιδρής άποψης στην εποχή του κορονοϊού. Η «άλλη πλευρά» αποκαλύπτει σιγά-σιγά το πραγματικό της πρόσωπο... 

NewsRoom 06/04/2020 | 15:30

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά η αριστερά να έχουν σεβαστεί την κρισιμότητα της κατάστασης, «θυσιάζοντας» πλευρές της κριτικής τους στην ανάγκη, συντονισμένα η ελληνική κοινωνία να δώσει την απαιτούμενη μάχη για να βγει «αρτιμελής» από την κρίση του κορονοϊού, ωστόσο η άλλη «πλευρά» έχει διαφορετική γνώμη.

Σε άρθρο-άποψη που δημοσιεύει η kathimerini.gr με τον εξοργιστικό τίτλο «Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε!», αποκαλύπτεται πως οι πραγματικές προθέσεις του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι η σωτηρία της κοινωνίας από την απειλή του κορονοϊού αλλά η εργαλειοποίηση της πανδημίας ώστε ο «στρατηγός» Μητσοτάκης και οι σύμμαχοι του να βγουν πολιτικά πιο ενισχυμένοι και αποθρασυμένοι την επόμενη μέρα.

Στο επίμαχο άρθρο πέρα από την επικίνδυνη και γλοιώδη ρητορική... του τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ καλούταν να διαχειριστεί την κρίση του κορονοϊού, ο αρθρογράφος δεν ξεχνά να εκφράσει το μένος του για τους πρόσφυγες, για τους απλούς εργαζόμενους, για την Μπέτυ Μπαζιάνα, τους δημοσίους υπαλλήλους, του ανέργους...

Από την άλλη, «ευτυχώς» που συμβαίνουν και αυτά και υπενθυμίζουν πως ούτε οι πολιτικές και ιδεολογικές γραμμές ξεθώριασαν και κυρίως πως την επομένη του κορονοϊού όντως θα χρειαστεί να «λογαριαστούμε».

Διαβάζουμε λοιπόν στο άρθρο:

Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε!

Σε κάποια από τις δύσκολες μέρες και νύχτες που περνάμε, ξύπνησα λουσμένος στον ιδρώτα από έναν τρομακτικό εφιάλτη που έβλεπα στον ύπνο μου. Ηταν τόσο ζωντανός που ακόμα και τώρα τον ζω και θυμάμαι κάθε λεπτομέρειά του, που θα σας περιγράψω.

Ζούσα, λοιπόν, στη σημερινή εποχή με τα προβλήματά της, αλλά με κυβέρνηση Σύριζα και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Είχαν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με αυτοδυναμία και έτσι δεν χρειαζόταν κανένα άλλο κόμμα για να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Οπως αντιλαμβάνεστε, στην Κυβέρνηση μπήκαν νέα πρόσωπα. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέλαβε ο καθηγητής και ιστορικός Αντώνης Λιάκος, το υπουργείο Πολιτισμού ο καλλιτέχνης Σταμάτης Κραουνάκης, το δε υπουργείο Υγείας, ο γιατρός Παύλος Πολάκης και άλλοι που θα τους συναντήσουμε μετά.

Τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Δεύτερης Φοράς Αριστερά (ΔΦΑ), πραγματοποίησαν την προεκλογική τους υπόσχεση, ότι πέρα από τη διακυβέρνηση της Χώρας θα αναλάβουν πλήρως και την εξουσία, όπως ήταν η επιθυμία της συζύγου του Πρωθυπουργού. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»!

Στις 20 Φεβρουαρίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθηγητής Αντώνης Λιάκος, ανάρτησε στο FB ένα κείμενο που μεταξύ άλλων έλεγε: «…Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε». Τον άκουσε ο Ερντογάν και έστειλε στον Εβρο 100.000 πρόσφυγες, τους οποίους υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες ο ίδιος ο υπουργός. Επιπλέον, κατάργησε όλα τα κέντρα υποδοχής στα νησιά και μετέφερε όλους τους πρόσφυγες στον Πειραιά, ελεύθερους να πάνε όπου θέλουν. Πολλοί κατέληξαν να λιάζονται στη νέα Πλατεία Ομονοίας με τα πολύχρωμα σιντριβάνια της. Ορισμένοι λουζόντουσαν στα νερά της με την υποστήριξη της Νεολαίας του Σύριζα.

Και ύστερα ήλθε ο Κορονωϊός! Αρχικά η Κυβέρνηση αντιμετώπισε την επιδημία με χαλαρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού (αυτός που δεν κατάλαβε πόσα μπορούμε να παίρνουμε από τα ΑΤΜ) που το 2016 ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook έναν σύνδεσμο κάποιου David Hippitt, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θεραπεύτηκε από τον καρκίνο πίνοντας λάδι κάνναβης, ανέβασε νέα ανάρτηση ότι το λάδι κάνναβης θεραπεύει και τον κορωνοϊό.

Ακολούθησαν άλλοι φωτισμένοι Συριζαίοι όπως ο Παπαδημούλης και ο υπουργός Υγείας Πολάκης, που έδωσαν ταξικό χρώμα στον κορωνοϊό με τις δηλώσεις: «Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωναϊού μας ήλθαν από το Μιλάνο κ τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσνίκης, τη Βουλή κ τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!» και «Το περιμέναμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με βάση την ακροδεξιά λογική ορισμένων αλλά τελικά μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς».

Στη συνέχεια οι πονηροί αριστεροί (στα λόγια όχι στην τσέπη) κατάλαβαν ότι η επιδημία είναι μοναδική ευκαιρία. Στο πρώτο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας: «Ο κορωνοϊός μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σκότωσε και τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό»! Στη συνέχεια κήρυξε τη χώρα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Ανακοίνωσε 100.000 νέες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού. Επειδή δεν υπήρχαν στην Ελλάδα τόσο πολλοί ζήτησε τη συνδρομή των προσφύγων ώστε να λύσει και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Επίσης με απευθείας ανάθεση στον γνωστό (από τις τηλεοπτικές άδειες) εργολάβο, ανέθεσε την ανέγερση 100 νοσοκομείων με δυναμικότητα 1.000 κλινών ΜΕΘ, το κάθε νοσοκομείο. Αμεση κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών κλινικών, όλων των συστημικών τραπεζών και όλων των μεγάλων φαρμακευτικών βιομηχανιών, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα και επάρκεια στα φάρμακα. Η μοναδική άλλη επιχείρηση που κρατικοποίησε είναι η επιχείρηση της Μαρέβας, Zeus + Dione, γιατί την έχουν άχτι (δεν το είπε αυτό, αλλά το υπέθεσα). Επίσης κρατικοποίησε και την Τράπεζα της Ελλάδος και φυσικά έδιωξε τον μισητό Γιάννη Στουρνάρα. Α

Στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, περιλαμβάνεται η πλήρης απαγόρευση των απολύσεων όσο διαρκεί η πανδημία. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τις πλήρεις αποδοχές των εργαζομένων τους, ανεξάρτητα από τη λειτουργία τους. Γενική σεισάχθεια με διαγραφή όλων των χρεών των ιδιωτών και μικροεπιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 5 υπαλλήλους. 

Οταν, μετά το διάγγελμα, κάποιος δημοσιογράφος (παπαγαλάκι) ρώτησε έναν βουλευτή του Σύριζα: «Τι θα γίνουν οι 100.000 μόνιμοι υπάλληλοι και τα 100 νοσοκομεία μετά την πανδημία;», η απάντηση ήταν αποστομωτική. «Θα έχουμε εφεδρείες για την επόμενη πανδημία, αλλά και θα μπορούμε να εξυπηρετούμε άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη. Ετσι αντιμετωπίζουμε εμείς τις κρίσεις!»

Την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της επιδημίας είχε αναλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης (αυτός με το μούσι και το σκουλαρίκι), ο οποίος μόλις εμφανιζόταν στην τηλεόραση, πριν καν ανοίξει το στόμα του, οι τηλεθεατές είχαν ήδη κατατρομάξει από την εμφάνισή του και μόνον. Αυτός, σε αντίθεση με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ήξερε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο το πλήθος των κρουσμάτων και δεν το έκρυβε. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή του, τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα, αλλά δεν ήξερε πόσα είναι ακριβώς. Είναι γεγονός ότι οι Συριζαίοι δεν τα πάνε και πολύ καλά με τα μετρήματα. Για θυμηθείτε, την ενημέρωση για το Μάτι!

Οταν ξύπνησα, άνοιξα αμέσως την τηλεόραση και πήγε η καρδιά μου στον τόπο της, βλέποντας ότι ο Πρωθυπουργός μας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Φαίνεται ότι ο Θεός της Ελλάδος μας λυπήθηκε και δεν μας άφησε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με ανίκανους και επικίνδυνους ανθρώπους. Η μέχρι σήμερα ιστορία της πανδημίας έδειξε ότι υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση και έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα που βλέπουμε στις γειτονικές χώρες. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όπως παραδέχονται έγκυρες εφημερίδες του εξωτερικού.

Στους ζαίους έχει μείνει μόνο η κακία που εκφράζεται ποικιλοτρόπως. Ιδού τι έγραψε ο Θανάσης Καρτερός στο Documento (25/3/2020): «SOS. Προσοχή στον κοροϊδοϊό: Ισα-ίσα που τον διαδίδουν οι ίδιες με όλα τα διαθέσιμα Μέσα, τα διαγγέλματα, τα παραγγέλματα, τις δηλώσεις, τις απαγορεύσεις, τα ρεπορτάζ, ακόμα και με μερικά από τα κοντάκια Τσιόδρα. Δικός τους ιός είναι, στο κάτω-κάτω, λογικό είναι να θέλουν να τον διαδώσουν. Στα εργαστήριά τους τον έχουν παρασκευάσει, με συνταγή Η Κρίση είναι Ευκαιρία, σε διάλυμα Μητσοτάκη, και με καταλύτη τον φόβο του κορονοϊού. Γιατί να μη βγάλουν κάποια κέρδη οι λίγοι από τις απώλειες των πολλών;».

Φανταστείτε πώς θα αντιμετώπιζαν την κρίση όταν στις 25/3/2020, με πανδημία σε όλο τον κόσμο, αυτοί νομίζουν ότι «δικός τους ιός είναι»!

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.