Μέχρι το iefimerida τρολάρει την κυβέρνηση για τον καύσωνα: Ειρωνεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ για την αργία αλλά τελικά τη…θέσπισε

Μέχρι και το  φιλικό προς το Μαξίμου iefimerida “έκραξε” την κυβέρνηση για τις “ειρωνείες” της προς την πρόταση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνα

NewsRoom 30/07/2021 | 22:01

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση αφού αρχικά λοιδόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια υιοθέτησε αυτό που πρότεινε οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι δεν μπορεί κυβερνητικοί κύκλοι, μόλις χθες, να ειρωνεύονται μια πρόταση που διατυπώθηκε δημόσια από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη- και λίγες μόνον ώρες αργότερα η κυβέρνηση να σπεύδει να υιοθετεί, επί της ουσίας, αυτό που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας» αναφέρει το iefimerida.gr.

Ειδικότερα, εισαγωγικά γράφει τα εξής:

«Λιγότερο από ένα 24ωρο αφού το Μέγαρο Μαξίμου λοιδόρησε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί αργία για τη Δευτέρα εξαιτίας του καύσωνα, η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει ουσιαστικά τη λογική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Τέτοιες αποφάσεις, αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης, είναι ένδειξη λαϊκισμού. Διότι δεν μπορεί κυβερνητικοί κύκλοι, μόλις χθες, να ειρωνεύονται μια πρόταση που διατυπώθηκε δημόσια από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη- και λίγες μόνον ώρες αργότερα η κυβέρνηση να σπεύδει να υιοθετεί, επί της ουσίας, αυτό που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε αργία για όλη την ημέρα της Δευτέρας, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.

Η κυβέρνηση, μετά και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ότι το φαινόμενο του καύσωνα που χτυπά τη χώρα λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις με κατά τόπους 45 βαθμούς Κελσίου, συστήνει παύση εργασιών μεταξύ 12:00-16:00 στον ιδιωτικό τομέα και αποχή εργασιών από το Δημόσιο για ορισμένους υπαλλήλους για όσο διαρκεί ο καύσωνας.

Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης, δηλαδή…».

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και συνέχεια από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που προφανώς ένιωσαν εκτεθειμένα από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ανακοίνωσε μέτρα υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.