Έχουν «πατρίδα» τα χελιδόνια; «Πόλεμος»... λογοτύπων μεταξύ ΜεΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε τα λογότυπα

ΜεΡΑ25: Ζητήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ήσυχο το χελιδόνι μας

NewsRoom 31/05/2021 | 16:23

Ένταση ανάμεσα στο ΜεΡΑ25 και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακύψει με αφορμή ένα... χελιδόνι.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκλεψε το λογότυπο του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη και το χρησιμοποίησε στον «προφανώς ΣΥΡΙΖΑϊκο» ιστότοπο apodimoi.org.

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ο προφανώς ΣΥΡΙΖαϊκός ιστότοπος apodimoi.org υποκλέπτει το επίσημο, κατοχυρωμένο λογότυπο του κόμματος». Προσθέτει ότι επικοινώνησε με τον ιστότοπο και με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να αφήσουν ήσυχο το χελιδόνι μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής: 

«Είναι αλήθεια ότι το χελιδόνι του ΜέΡΑ25 αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερη συμβολική αξία. Λένε ότι η μίμηση είναι το καλύτερο κομπλιμέντο. Υπάρχουν όμως όρια. Κι αυτά τα ξεπέρασε ο νεόκοπος, προφανώς ΣΥΡΙΖΑϊκός, ιστότοπος apodimoi.org, που υποκλέπτει καταφανώς το επίσημο, κατοχυρωμένο λογότυπο του ΜέΡΑ25 με στόχο να ελκύσει απόδημους που, διαφορετικά, θα έμεναν μακριά από εκδηλώσεις της "ομάδας", στις οποίες παρελαύνουν αναγνωρίσιμα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΜέΡΑ25 επικοινωνήσαμε τόσο με τον ιστότοπο όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ και, ευγενικά, τους ζητήσαμε να αφήσουν ήσυχο το χελιδόνι μας - να κατεβάσουν τον λογότυπό μας από την σελίδα τους. Ελπίζουμε να κάνουν το σωστό, πρωτίστως απέναντι στους απόδημους που αρκετά, και αρκετοί, πασχίζουν να χειραγωγήσουν».

Τα δύο επίμαχα λογότυπα: